Δίκη με βιτριόλι: Ομολογεί η κατηγορούμενη και ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας – Τι αναφέρει στη γραπτή της δήλωση

Τι είπε ο δικηγόρος της 36χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου στην άτυχη Ιωάννα - Ο διάλογος όλο νόημα

Must Read

Ξεκίνησε σήμερα λίγο μετά τις 09.00 η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα. Η υπόθεση που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο «ζωντανεύει» στις δικαστικές αίθουσες, με την άτυχη Ιωάννα να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, φορώντας ειδική μάσκα και υποβασταζόμενη από τον δικηγόρο της, χωρίς ωστόσο να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους.

Η Ιωάννα βρήκε τη δύναμη να έρθει στο δικαστήριο, παρά τις παραινέσεις ειδικών και συγγενών της ότι θα ήταν ψυχολογικά και σωματικά επίπονο γι’ αυτή.

Η 36χρονη κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου να προσεγγίζει την Ιωάννα και να συνομιλεί μαζί της πριν αρχίσει η δίκη.

Τι είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου στην Ιωάννα

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι ζήτησε να μιλήσει στην Ιωάννα και τελικά της μίλησε για 10 λεπτά περίπου, όπου της εξέφρασε την προσωπική του θλίψη και τη συμπάθειά του.

Επιπλέον, της ζήτησε να να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς θα κάνει απλώς τη δουλειά του, ως υπερασπιστής της κατηγορουμένης.

Αυτή είναι η γραπτή δήλωση της 36χρονης

Ξεκινώντας τη διαδικασία ο πρόεδρος της έδρας φώναξε το όνομα της κατηγορουμένης. «Είναι απούσα κύριε Πρόεδρε», φώναξε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, και τότε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, διάβασε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας». 

Στη συνέχεια ο κ. Κεχαγιόγλου, πήρε τον λόγο, τονίζοντας πως η κατηγορούμενη ζητά ευνοϊκότερη μετατροπή της κατηγορίας της.

Η κατηγορούμενη ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας της

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης.

Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περιστατικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This