Καταθέσεις σοκ για σεξουαλική παρενόχληση στη δίκη του καθηγητή μαιευτικής-γυναικολόγου στη Θεσσαλονίκη

«Γδύθηκα. Μου είπε ‘όπως σε γέννησε η μάνα σου … Άρχισε να με θωπεύει»

Must Read

Διεκόπη για τον Οκτώβριο η δίκη του καθηγητή στο πρώην ΤΕΙ Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση μετά από καταγγελίες τριών σπουδαστριών του.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την Τετάρτη η δίκη, με τον καθηγητή να διώκεται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, κατά συρροή και να καταθέτουν μάρτυρες κατηγορίας.

Μέσω των συνηγόρων του ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα: «Οι καταγγελλόμενες ενέργειες εντάσσονταν στο πλαίσιο των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων. Τους ισχυρισμούς του επιβεβαίωσαν και πρώην σπουδάστριές του που κλήθηκαν να εξεταστούν ως μάρτυρες, καταθέτοντας ότι απευθύνθηκαν στον ίδιο καθηγητή ανταποκρινόμενες στην πρότασή του για δωρεάν εξέταση στο ιατρείο αλλά δεν αντιλήφθηκαν κάτι επιλήψιμο», είπαν χαρακτηριστικά.

Τα όσα κατήγγειλαν οι –πλέον- απόφοιτες φέρεται να έγιναν την περίοδο 2015-2016 στο ιδιωτικό ιατρείο του καθηγητή, όπου οι κοπέλες πήγαν για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις. Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί δεν έκαναν τότε την καταγγελία απάντησαν ότι φοβόντουσαν ότι δεν θα έπαιρναν πτυχίο και ότι δεν θα τους πίστευε κανείς.

Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι ο καθηγητής της ζήτησε να γδυθεί τελείως και τη θώπευσε: «Ήμουν στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών όταν επισκέφθηκα το ιατρείο του. Είχε ευχάριστο προφίλ στο μάθημα. Μας είπε ότι μπορούμε να κάνουμε δωρεάν γυναικολογική εξέταση επειδή ‘είστε συναδέλφισσες’. Τον εμπιστεύθηκα και πήγα. Είπε στη μαία να βγει έξω λέγοντας: ‘Είναι φοιτήτρια θα της κάνω μάθημα’. Γδύθηκα. Μου είπε ‘όπως σε γέννησε η μάνα σου…’. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι είμαι εκτεθειμένη σε άγνωστο άντρα. Άρχισε να με θωπεύει. Πάγωσα. Κόπηκε η φωνή μου. Έτρεμα, έλεγα να τελειώσει να φύγω».

Οι δύο άλλες φοιτήτριες –κατά την περίοδο των όσων κατήγγειλαν- είπαν παρόμοια πράγματα: «Του είπα να σταματήσει και δεν σταμάτησε. Τον έσπρωξα αλλά με τράβηξε πάνω του για να με παρηγορήσει επειδή έκλαιγα. Δεν ήταν κανείς στο ιατρείο. Με φίλησε χωρίς τη θέλησή μου. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι, ήταν ένας τεχνικός. Πήγα στο παραβάν και ντύθηκα. Μου είπε να μην πω τίποτα. Όταν πήγα να φύγω με αγκάλιασε και μου είπε «όταν πάρεις πτυχίο εγώ θα είμαι εδώ να σε βρω δουλειά», ανέφερε στην κατάθεσή της η μια εκ των δύο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This