Σοκάρει η γιατρός της Ιωάννας: «Θα μπορούσε να είχε πεθάνει!»

Με την κατάθεση της Μαρίας Καλοφώνου ξεκίνησε η 3η συνεδρίαση της δίκης

Must Read

Συγκλονίζει με την περιγραφή της στο δικαστήριο η γιατρός της Ιωάννας, Μαρία Καλοφώνου. Ο άνθρωπος που έζησε από την αρχή τον εφιάλτη, δίπλα στην άτυχη 35χρονη, αποκαλύπτει πτυχές και ζητήματα όλων των ημερών από την επίθεση με το βιτριόλι και έπειτα, ενώ μιλά για τον αγώνα που δίνει η Ιωάννα καθημερινά με τα ψυχικά της αποθέματα.

«Μια κουταλιά από αυτό το οξύ μπορεί να σκοτώσει»

«Η κατάσταση της Ιωάννας ξεπερνά τη βιβλιογραφία», κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου η γιατρός Μαρία Καλοφώνου η οποία παρέλαβε στο Θριάσιο νοσοκομείο την Ιωάννα Παλιοσπύρου τη δεύτερη μέρα από την επίθεση με το βιτριόλι.

Η γιατρός περιέγραψε βήμα βήμα τα εννέα χειρουργεία στα οποία υπεβλήθη η Ιωάννα, στη δύναμη με τη οποία αντιμετώπισε από τη πρώτη στιγμή την επίθεση χαρακτηρίζοντας σωτήρια την κίνησή της να τρέξει παρά τους πόνους στο φαρμακείο, καταδεικνύοντας τον κίνδυνο που βρέθηκε η ζωή της.

«Παρέλαβα την Ιωάννα Παλιοσπύρου την δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Τα εγκαύματα χρειάζονται 2 με 3 24ωρα για να γίνει ανάνηψη για να μη συμβεί αυτό που λέμε ολιγαιμικό σοκ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και να επηρεάσει όλα τα όργανα. Αυτό προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις πρώτες ημέρες» ανέφερε η μάρτυρας και περίγραψε στη συνέχεια την έκταση των εγκαυμάτων στο σώμα της Ιωάννας.

Δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα!

Χωρίς να ανταλλάξουν ούτε βλέμμα συναντήθηκαν για δεύτερη φορά στη δικαστική αίθουσα η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα. Η κατηγορούμενη μπήκε από την άκρη της αίθουσας, κοιτώντας ευθεία και κάθισε στη θέση της. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθόταν ήδη και τα βλέμματα των δυο γυναικών δεν συναντήθηκαν.

Η γιατρός ξεκαθάρισε ότι δόθηκε μάχη για τη ζωή της Ιωάννας κατά τα πρώτα χειρουργεία: «Όταν βάλαμε την Ιωάννα στο χειρουργείο δεν ξέρουμε πού έχει φτάσει. Το οξύ προχωράει βαθιά, θα μπορούσε να είχε κάψει μύες ή οστά. Στον τράχηλο θα μπορούσε να είχε πάει σε βαθύτερα στρώματα. Όταν την έβαλα χειρουργείο ζήτησα να υπάρχει αγγειοχειρουργός γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει αγγίξει αγγεία και να μη μπορώ να σταματήσω την αιμορραγία».

Η μάρτυρας εκτίμησε ότι η βοήθεια της φαρμακοποιού ήταν «σωτηρία». «Απορώ πώς βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πώς δεν λιποθύμησε από τον πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο τη στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε» είπε με νόημα.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση με βιτριόλι: Αντιμέτωπη ξανά με τον εφιάλτη της η Ιωάννα – Δεν αντάλλαξε ούτε βλέμμα με την κατηγορούμενη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This