Ο εκτελεστής του… Σατανά κυκλοφορεί ανάμεσά μας

Ελεύθερος ο 40χρονος που εκτέλεσε με δύο σφαίρες εργάτη στην Καβάλα κατ' εντολή... ανώτερων δυνάμεων

Must Read

Παρόλο που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφέθηκε ελεύθερος ο εκτελεστής του… Σατανά, ο οποίος δολοφόνησε τον Αύγουστο του 2020 έναν 58χρονο εργάτη στην Κάριανη Καβάλας, ενώ νωρίτερα είχε βάλει στο στόχαστρό του ακόμα δύο ανθρώπους! Ο 40χρονος, με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς να μιλήσει σε κανέναν, οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως και του ανακριτή και απολογήθηκε επί πέντε ώρες. Ωστόσο, τελικά αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω ασυμφωνίας των δικαστικών λειτουργών!

Η εισαγγελέας πρότεινε την προσωρινή του κράτηση, ενώ ο ανακριτής είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος. Ετσι, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασίσει για την τύχη του. Στο μεταξύ, οι δικηγόροι του 40χρονου υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους πάσχει από σχιζοφρένεια και έκαναν αποκαλύψεις σχετικά με τις ιδιόχειρες σημειώσεις του που βρήκαν.

Σύμφωνα με αυτές, ο εντολέας τους έγραφε ότι έπαιρνε εντολές από τον… Σατανά και προχώρησε στις πράξεις του για να σταματήσουν οι φωνές να ουρλιάζουν μέσα στο κεφάλι του! Στις ίδιες σημειώσεις ανέφερε ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς και ότι ανώτερες δυνάμεις θα έκαναν κακό στον ίδιο και στην οικογένειά του! Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Καβάλας, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Απόστολος Μαλαμίδης είπε πως ο 40χρονος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ασθενής.

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε επί 20ετία βαρύτατα προβλήματα που έχουν να κάνουν με διατάραξη. Επασχε από σχιζοφρένεια, λάμβανε αγωγές και επισκεπτόταν νευρολόγους και ψυχιάτρους. Εγιναν περιστατικά που πυροδότησαν μια ακόμη πιο άσχημη πορεία της υγείας του. Το συγκεκριμένο άτομο κρατούσε σημειώσεις και, όταν τις διαβάσαμε -στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης-, ήταν σοκαριστικές. Μέσα εκεί ανέφερε ότι λαμβάνει εντολές από τον Σατανά και προβαίνει στις πράξεις του για να σταματήσουν οι φωνές. Εγραψε ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς και ότι ανώτερες δυνάμεις θα έκαναν κακό στον ίδιο και στην οικογένειά του. Τα ανέφερε με αφοσίωση και συνέχεια στη σκέψη του, και επιμένει στα ίδια πράγματα».

Το θύμα

Σύμφωνα με τον κ. Μαλαμίδη, ο ανακριτής αποφάνθηκε ότι πρόκειται για έναν πλήρως ακαταλόγιστο ασθενή και όχι για εγκληματία: «Διαφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως που πρότεινε την προσωρινή του κράτηση. Σχετικά με τη δολοφονία, αποδέχτηκε την πράξη του και τις συνθήκες που τελέστηκε, και είπε ότι δεν είχε κάτι προσχεδιασμένο. Μόλις την προηγούμενη ημέρα είπε ότι εμφανίστηκε ο Σατανάς και του έδωσε εντολή για την πράξη του. Δεν υπήρχε διασύνδεση των θυμάτων και του κατηγορουμένου. Δεν είχε κίνητρο γι’ αυτά που κάνει. Περίμενε ότι η επιβράβευσή του θα ήταν να γίνει… άγιος»!

Η άλλη συνήγορος του δράστη Εύχαρις Λαγοπούλου υποστήριξε πως ο πελάτης της δεν έπαιρνε τα φάρμακά του έως τα τραγικά γεγονότα. «Ο άνθρωπος αυτός έβλεπε οράματα, δαίμονες, οι οποίοι τον προέτρεπαν να κάνει τις συγκεκριμένες πράξεις για προστασία και αποφυγή βλάβης της οικογένειάς του και του ίδιου. Είναι μια προβληματική προσωπικότητα και χρειάζεται βοήθεια. Αυτός ο άνθρωπος είναι ασθενής και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ασθενής».

Το άγριο έγκλημα με θύμα τον Αλβανό εργάτη γης έγινε στις 23 Αυγούστου 2020. Ο άτυχος 58χρονος είχε την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο του Ελληνα δράστη, που διατηρούσε το πατρικό του και έναν ελαιώνα στην περιοχή Κάριανη στο Παγγαίο. Ο 40χρονος του ζήτησε να κλαδέψει τις ελιές του και, αφού κανόνισαν πόσα θα πληρωνόταν για μεροκάματο, πήγαν στο χωράφι, όπου τον έβαλε να κλαδέψει. Αφού ο εργάτης τελείωσε τη δουλειά του, ο ψυχικά διαταραγμένος άνδρας τον εκτέλεσε εν ψυχρώ, πυροβολώντας τον δύο φορές με πιστόλι στο κεφάλι!

Παρά τις έρευνες των Αρχών, δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστεί, ώσπου η τύχη του τελείωσε στις 5 Οκτωβρίου, όταν βρέθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε μόνιμα, και προσήχθη για εξέταση, κατά την οποία ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη. Σε βάρος του είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, αφού διαπιστώθηκε από την ανάλυση ευρημάτων ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας του άτυχου 58χρονου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This