Παρασκευή 7/5/2021

Ελεγκτικό Συνέδριο: Η επιλογή προέδρου, το νέο «στοίχημα» του Υπ. Δικαιοσύνης

Νέος μαραθώνιος ξεκινάει για τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα λίγες μέρες μετά την κάλυψη των θέσεων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, με την επιλογή του πρόεδρου Τσαλαγανίδη και του εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα.

Το νέο «στοίχημα» του υπουργού είναι η κάλυψη της θέσης του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα κενωθεί σε περίπου δύο μήνες και οι θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Μετά την αποχώρηση, στο τέλος του  ερχόμενου Οκτωβρίου, της Ανδρονίκης Θεοτοκάτου  από την προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο επόμενος πρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου θα είναι άνδρας, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Συμπλήρωσε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο

Η 62χρονη Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, παρά το γεγονός ότι δεν συμπλήρωσε το ανώτατο συνταγματικό όριο συνταξιοδότησης, αποχωρεί από τη θέση της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και αυτό γιατί συμπλήρωσε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο στη θέση της προέδρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που είναι η τετραετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr ο νέος πρόεδρος έχει πλούσιο επιστημονικό  βιογραφικό και είναι βαθύς γνώστης των θεμάτων που απασχολούν το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο. Πέρα όμως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Κώστα Τσιάρα έχει να δρομολογήσει τη διαδικασία για την πλήρωση των κενών θέσεων των αντιπροέδρων του Συμβουλίου  της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Πάντως, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν είναι στην άμεση προτεραιότητα της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Για τις νέες επιλογές το υπουργείο Δικαιοσύνης θα τηρήσει και πάλι την επετηρίδα, όπως έκανε  και για την  κάλυψη των δύο θέσεων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ