Ξεκινά σήμερα η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου! Στο εδώλιο έξι άτομα

Must Read

Τρία ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εκδίκαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Στο εδώλιο κάθονται έξι άτομα, τα οποία κατηγορούνται για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Πρόκειται για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη που έχουν κατηγορηθεί για την υπόθεση εξαρχής καθώς και τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι κλήθηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης για δώσουν εξηγήσεις για το θάνατο του ακτιβιστή. 

Σημαντικό στοιχείο για την έκβαση της υπόθεσης στο ακροατήριο, αναμένεται να παίξουν-πάντως- οι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου αποτυπώθηκαν σε βίντεο αυτοπτών μαρτύρων που είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Υπό συνθήκες που δεν έχουν μέχρι και σήμερα διευκρινιστεί, ο Ζακ Κωστόπουλος βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Στα βίντεο αποτυπώνεται ο Ζακ Κωστόπουλος, που βρίσκεται στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου, να προσπαθεί με τη βοήθεια ενός πυροσβεστήρα να σπάσει την πόρτα. Σε κατάσταση πανικού σκύβει μέσα στη βιτρίνα και με το κεφάλι του χτυπάει το τζάμι. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ένας γείτονας, μεσίτης στο επάγγελμα, τον χτυπούν με κλωτσιές στο κεφάλι επί δέκα δευτερόλεπτα.

Όταν ο 33χρονος βγαίνει στο πεζοδρόμιο ο κοσμηματοπώλης συνεχίζει να τον κλωτσάει στο κεφάλι. Το θύμα είναι πεσμένο στο πεζοδρόμιο όταν φτάνουν οι πρώτοι αστυνομικοί και λίγο αργότερα τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ. Ένας διασώστης περιποιείται τα τραύματα του και του δένει με επίδεσμο το κεφάλι. Ξαφνικά, όμως, ο 33χρονος με το πόδι του σπάει τη βιτρίνα, παίρνει ένα σπασμένο τζάμι και απειλεί τον τραυματιοφορέα και τους αστυνομικούς. Προσπαθεί να διαφύγει και ένας αστυνομικός τον χτυπάει με κλωτσιά στην πλάτη.

Λίγο πιο κάτω χάνει την ισορροπία του και πέφτει πάνω σε ένα τραπέζι που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. Τότε δέχεται ακόμα ένα χτύπημα με κλομπ από έναν αστυνομικό και πέφτει στο πεζοδρόμιο. Οι αστυνομικοί τού αποσπούν το κομμένο τζάμι και του περνούν χειροπέδες. Τον τοποθετούν στο φορείο, ενώ το σεντόνι έχει γεμίσει αίματα.

Ζακ Κωστόπουλος

Μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αλλά στη διαδρομή υποκύπτει στα τραύματά του. Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου έχει μηνύσει όλους όσοι ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας στις τελευταίες στιγμές του 33χρονου ακτιβιστή ενώ έχει ζητήσει τη μετατροπή του κατηγορητηρίου στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Αίτημα στο οποίο αναμένεται να επιμείνει και στο ακροατήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This