Στο σκαμνί η Ειρήνη Μούρθου και ο συνεργός της για την απαγωγή της Μαρκέλλας

Η 34χρονη είχε απαγάγει, ναρκώσει με ουσίες και βιάσει τη 10χρονη

Must Read

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου η 34χρονη Ειρήνη Μούρθου, η οποία σόκαρε το πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2020, όταν αποκαλύφθηκε ότι απήγαγε, νάρκωσε με «κοκτέιλ» ναρκωτικών και κακοποίησε σεξουαλικά τη 10χρονη Μαρκέλλα!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση, που σόκαρε το πανελλήνιο, αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Νοεμβρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης. Η 34χρονη, η οποία κατηγορείται για αρπαγή, βιασμό, γενετήσιες πράξεις, έκθεση σε κίνδυνο και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικο, βρίσκεται προφυλακισμένη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών. Το «στοίχημα» που μένει να κερδηθεί πλέον είναι να έχει ολοκληρωθεί η δίκη έως τις 18 Δεκεμβρίου, οπότε λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Εκτός από τη Μούρθου, κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο 41χρονος φερόμενος ως συνεργός της, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκου κάτω των 14 ετών. Ο συγκεκριμένος διατηρούσε ερωτική σχέση επί πληρωμή με την 34χρονη και της παρείχε βοήθεια, προκειμένου εκείνη να μεταχειριστεί την ανήλικη σε «ανήθικες ασχολίες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του. Σε αντίθεση με την 34χρονη, ο 40χρονος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε για τα σχέδια απαγωγής του παιδιού.

Η μικρή Μαρκέλλα είχε εξαφανιστεί στα μέσα Ιουνίου του 2020 από την Τούμπα, ενώ επέστρεφε με έναν συμμαθητή της από το σχολείο, και εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά, κοντά σε ένα βενζινάδικο στην Καλαμαριά. Οπως αποκαλύφθηκε, η 34χρονη είχε μεταφέρει την ανήλικη στο διαμέρισμά της, όπου της ετοίμασε έναν χυμό φρούτων, μέσα στον οποίο είχε αναμίξει βενζοδιαζεπίνες (Ζανάξ) και κοκαΐνη, και της έδωσε να τον πιει! Μάλιστα, όταν το «κοκτέιλ» έδρασε στον οργανισμό της μικρής, την ξάπλωσε και άρχισε να τη θωπεύει. Τόσο η 10χρονη όσο και ο 6χρονος αδελφός της συνεχίζουν να φιλοξενούνται σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων της Θεσσαλονίκης με δικαστική απόφαση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This