Καταδίωξη στο Πέραμα: Τι αναφέρει ο κατηγορούμενος υπαστυνόμος της ΔΙΑΣ

Σε εξέλιξη οι απολογίες των αστυνομικών

Must Read

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογούνται στην Δ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά οι εφτά συλληφθέντες αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, στην οδό Σκουζέ, συγκεντρώθηκε ομάδα αλληλέγγυων που ζητούν δικαίωση για τον 18χρονο Ρομά που έχασε τη ζωή του.

Η οδός Σκουζέ στο ύψος των δικαστηρίων έχει κλείσει μια κλούβα και μια διμοιρία των ΜΑΤ, απαγορεύοντας την πρόσβαση των συγκεντρωμένων στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.

Οι επτά αστυνομικοί έφτασαν στα δικαστήρια λίγο πριν τις 9 το πρωί, εν μέσω χειροκοτημάτων από συναδέλφους τους. «Είστε ήρωες. Είμαστε μαζί σας», φώναξαν υποστηρικτές και φίλοι των αστυνομικών που βρέθηκαν στα δικαστήρια.

Οι αστυνομικοί απολογούνται για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.
Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών, διώκεται ο τραυματίας επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο τρίτος επιβάτης που οχήματος, ένας 15χρονος που πιθανότατα ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και διαφεύγει της σύλληψης.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων αστυνομικών Αλέξης Κούγιας αρνήθηκε πως οι αστυνομικοί είχαν ελλιπή εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι υπηρετούν το λιγότερο από πέντε χρόνια και οι περισσότεροι 15 χρόνια στην Αστυνομία. Όπως είπε, ο επικεφαλής τους είναι υπαστυνόμος αριστούχος της σχολής και όλοι τους είναι φτωχά παιδιά από οικογένειες της Βορείου Ελλάδος.

«Εκείνο που θέλω να σας πω όμως είναι ότι δεν θα επιτρέψω ποτέ όσον αφορά την ιδιότητα τους σκιά στο ότι τόσο εγώ όσο και η κυρία ανακρίτρια και η εισαγγελέας επηρεάστηκαν από αυτή την ιδιότητα. Να ξέρετε ότι οι αστυνομικοί αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα τους συναδέλφους τους. Έχει κινηθεί ήδη κακώς κατέγραψε μου τι θα γίνει ερώτημα της απόταξης τους» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Στη συνέχεια έδωσε στους δημοσιογράφους το απολογητικό υπόμνημα που συνέταξε για λογαριασμό του κατηγορούμενου υπαστυνόμου, προκαλώντας τους δημοσιογράφους να εκθέσουν τον ίδιο και τους αστυνομικούς «εάν μία λέξη από αυτές που έχω γράψει δεν είναι αλήθεια».

Τι υποστηρίζει ο υπαστυνόμος στην απολογία του

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια Πειραιά, ο υπαστυνόμος περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη στην καταδίωξη μέχρι το Πέραμα όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο 18χρονος ρομά από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Διαβάστε πως περιγράφει την καταδίωξη στο απολογητικό υπόμνημα:

«Ο οδηγός του ύποπτου οχήματος ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, παραβιάζοντας συνεχώς όλους τους ερυθρούς σηματοδότες, αδιαφορώντας πλήρως εάν θα συγκρουστεί με κάποιον ανυποψίαστο πολίτη ή παρασύρει κάποιον πεζό. Και όλα αυτά τη στιγμή που το ανωτέρω όχημα διερχόταν από πολυσύχναστες οδούς οι οποίες κατακλύζονται από οχήματα, ακόμα και πεζούς, δοθέντος του χρόνου που συνέβαιναν τα ανωτέρω, ήτοι βραδινών ωρών της Παρασκευής, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με αποτέλεσμα οι ζωές και οι περιουσίες πλείστων συμπολιτών μας να βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι ομάδες ΔΙΑΣ προσπαθούσαν να κρατήσουν απόσταση ασφαλείας και να τηρήσουν τον ΚΟΚ όσο αυτό ήταν εφικτό, δοθέντων των συνθηκών, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, σε αντίθεση με τον οδηγό του λευκού Hyundai.

Το εν λόγω όχημα πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και πραγματοποιούσε αιφνίδιες τροχοπεδήσεις και επιτάχυνε αμέσως μετά, προκειμένου να εμβολίσει τις μηχανές των κατηγορούμενων και να τους αναγκάσει να χάσουν τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας και να πέσουν στο οδόστρωμα. Δεν μπορούσαν να ακούσουν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Δέον όπως σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι διαβίβαζαν συνεχώς το στίγμα τους στο Κέντρο Άμεσης Δράσης, προκειμένου να τους συνδράμουν έτεροι σταθμοί, μη γνωρίζοντας εάν το κέντρο τους λαμβάνει και εάν απαντάει, διότι λόγω των μεγάλων ταχυτήτων, του αέρα και των σειρήνων των μοτοσυκλετών τους, ακόμα και αν διαβίβαζε το κέντρο το οποιοδήποτε μήνυμα , δεν ήταν δυνατή η λήψη ή η ακρόαση του».

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών η Ανακρίτρια Χρυσούλα Γκοτόβου και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Παπαδοπούλου θα κρίνουν ως προς την προφυλάκιση ή μη των επτά αστυνομικών. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση τους θα έχει η βαλιστική εξέταση από την οποία θα προκύψει ποιο όπλο αστυνομικού προκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα στον άτυχο 18χρονο Ρομά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This