Κάθειρξη 15 ετών στην Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κανένα ελαφρυντικό

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Must Read

Το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου με βιτριόλι.

Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθειας. Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Νωρίτερα οι δικαστές απάντησαν ομόφωνα όχι σε ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη που ζήτησε να της αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Αρνητικά πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ο οποίος είπε πως, η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο. Επισήμανε ωστόσο πως η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ο κ. Μαστραντωνάκης τόνισε ακόμη πως η αναγνώριση ελαφρυντικού στην 37χρονη, είναι αβάσιμη αφού αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Για την ποινή ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης των 15 ετών: «προτείνω 15 έτη ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της απόπειρρας ανθωρποκτονίας και έξι μήνες για απείθεια».

«Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη – Βρίσκω τη δύναμη να συνεχίζω τον αγώνα μου»

Την ικανοποίηση της για την απόφαση της δικαιοσύνης εξέφρασε βγαίνοντας από το δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Βρίσκω τη δύναμη να συνεχίζω τον αγώνα μου και να επικεντρωθώ στην κατάσταση της υγείας μου» τόνισε η Ιωάννα που έχει ακόμα να αντιμετωπίσει έναν γολγοθά επεμβάσεων.

«Ευχαριστώ δημόσια την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση, τους δικηγόρους μου, τη γιατρό μου κ. Καλοφώνου, τους οφθαλμιάτρους που έσωσαν το μάτι μου, τον ψυχολόγο μου και φυσικά την οικογένειά μου και τους φίλους μου, αλλά και όλον τον κόσμο, που ήταν ένας σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη» δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τις γυναίκες που έπεσαν θύματα βίας: «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ελπίζω οι γυναίκες και τα θύματα βίας να βρουν στο πρόσωπό μου την ελπίδα και να μην φοβούνται και να μάχονται για τα δικαιώματά τους. Θα είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί» είπε η Ιωάννα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This