«Βάλαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν» – Τι είπε στην ανακρίτρια ο 14χρονος Ρομά

Τι είπε στην απολογία του ο 14χρονος Ρομά ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια

Must Read

Απολογήθηκε σήμερα στην Δ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά ο 14χρονος Ρομά που ήταν ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες στο κλεμμένο αυτοκίνητο στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς στο Πέραμα.

Ο ανήλικος προσήλθε σήμερα αυτοβούλως μαζί με τη δικηγόρο και συγγενείς του.
Μπαίνοντας στα δικαστήρια του Πειραιά, ο 14χρονος υποστήριξε πως αυτός ήταν ο οδηγός του οχήματος και όχι ο 18χρονος συμπατριώτης του που τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο 14χρονος Βαγγέλης απολογήθηκε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών, καθώς παρέσυρε τις μηχανές τους. Στις δηλώσεις του, όπως και αργότερα στην απολογία του στην ανακρίτρια, υποστήριξε πως πρώτα πυροβόλησαν οι αστυνομικοί και στη συνέχεια προσπαθώντας να διαφύγει, παρέσυρε τις μηχανές των αστυνομικών.

«Εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά εμείς κάναμε πίσω», ανέφερε. Ας σημειωθεί πως ο νεαρός ρομά δεν απολογήθηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά μιλώντας απευθείας στην ανακρίτρια και απαντώντας στις ερωτήσεις της.

Νωρίτερα, είχε δώσει τη δική του εκδοχή μιλώντας στους δημοσιογράφους που έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως ήταν σε άμυνα και πυροβόλησαν γιατί το αυτοκίνητο κινούνταν εναντίον των μοτοσυκλετών τους. Αντίθετα ο 14χρονος ισχυρίζεται πως πρώτα πυροβόλησαν οι αστυνομικοί και μετά παρέσυρε τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν πέσατε στα μηχανάκια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, πρώτα πυροβόλησαν και μετά… αλλά χωρίς επιβάτες ήταν. Δεν τον πήρα τον αναβάτη… Σκότωσαν πρώτα τον φίλο μου και μετά… Μου λέει ο Στρατής “με πυροβόλησαν φύγε” και μετά εγώ πήγα να φύγω. Πήρα (σ.σ. εννοεί παρέσυρε) μηχανές δύο, αλλά χωρίς επιβάτες. Είχαν κατέβει. Ήταν δεξιά και μας πυροβόλησαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί δεν σταμάτησες αμέσως;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σταματήσαμε αλλά αυτοί πυροβόλησαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας προειδοποίησαν πριν σας πυροβολήσουν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχαν σταματήσει οι αστυνομικοί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς έχουμε σταματήσει. Αυτοί πέταξαν τα μηχανάκια και μετά πυροβόλησαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πυροβόλησαν στα πόδια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην πόρτα πίσω και ένα τζάμι πίσω.

Η συνήγορος του 14χρονου Βούλα Δημητριάδου ζήτησε από την Ανακρίτρια να προσκομιστούν βίντεο από το λεωφορείο που έκλεισε το δρόμο του αυτοκινήτου, για να επαληθευτούν αυτά που υποστηρίζει ο πελάτης της.

Η ανάκριση συνεχίζεται με τις απολογίες των επτά αστυνομικών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο του 18χρονου Ρομά που σκοτώθηκε από τα πυρά τους, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο επιβαινόντων στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών η Ανακρίτρια Χρυσούλα Γκοτόβου και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Παπαδοπούλου θα κρίνουν ως προς την προφυλάκιση ή μη των επτά αστυνομικών και του ανήλικου ρομά.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί στη δικογραφία το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης από την οποία θα προκύψει ποιο όπλο αστυνομικού προκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα στον άτυχο 18χρονο Ρομά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This