Αθώα τα μέλη του Ρουβίκωνα για τη δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Must Read

Ομόφωνα αθώους έκρινε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τα στελέχη του Ρουβίκωνα Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα για τη δολοφονία του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών με το προσωνύμιο «Χαμπίμπι» στα Εξάρχεια.

Το έγκλημα είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή, πυροβόλησαν επτά φορές τον 36χρονο Mohamed Ahmed, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Την ευθύνη για τη δολοφονία του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών είχε αναλάβει η ομάδα «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων». Όμως από την Αστυνομία είχε σχηματιστεί κατηγορητήριο σε βάρος των δύο μελών του Ρουβίκωνα με βάση μαρτυρίες τοξικομανών, παρουσιάζοντας ως φυσικό αυτουργό τον Ματαράγκα και ηθικό αυτουργό τον Καλαϊτζίδη λόγω επεισοδίου που είχε με τον Αιγύπτιο σε προγενέστερο χρόνο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι μάρτυρες είτε δεν εμφανίστηκαν είτε ανακάλεσαν τις καταθέσεις τους, καθώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τους δράστες της δολοφονίας. Η βασική μάρτυρας κατηγορίας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει στην Αστυνομία, αναφέροντας πως ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ είχε συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα ως διακινήτρια.

Στις απολογίες τους στο δικαστήριο οι Καλαϊτζίδης και Ματαράγκας είχαν αρνηθεί την κατηγορία. «Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτεί ένας άνθρωπος», υποστήριξε ο Γιώργος Καλαϊτζίδης. Όπως είπε, επρόκειτο για πολιτική δίωξη, «στην οποία ενεπλάκησαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί και μάρτυρες κατηγορίας».

Στην απολογία του ο Ν. Ματαράγκας ανέφερε πως οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι για εμπορία ναρκωτικών. «Τους χαλάγαμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν» είπε.

Υπέρ της αθώωσης η Εισαγγελέας

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε την αθώωση των κατηγορουμένων, μετά και την ανάκληση της κατάθεσης της βασικής μάρτυρα.

«Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός. Ως προς το θύμα, ανέφερε πως πουλούσε ναρκωτικά τρομοκρατώντας τη γειτονιά των Εξαρχείων.

Αναφερόμενη στους κατηγορούμενους, μέλη του Ρουβίκωνα, η Εισαγγελέας ανέφερε πως είχαν ως «ιδανικό να αποκαταστήσουν μια τάξη όπως εκείνοι το εννοούν, να εξαρθρώσουν το έγκλημα». Άφησε δε αιχμές κατά της Αστυνομίας, επισημαίνοντας πως «ίσως αυτή η δικογραφία να είχε μπει στο αρχείο».

Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από φίλους των κατηγορουμένων που ήταν στο ακροατήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This