Διακόπηκε η δίκη δύο αστυνομικών για τον βασανισμό του Χρήστου Χρονόπουλου

Λόγω της ασθένειας από κορωνοϊό του ενός συνηγόρου υπεράσπισης των κατηγορουμένων

Must Read

Διακόπηκε η δίκη των δύο αστυνομικών στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τον βασανισμό του Χρήστου Χρονόπουλου, καθώς ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό αφορά τους αστυνομικούς οι οποίοι βασάνισαν στις 22 Μαΐου 2007 τον τότε 33χρονο Χρήστο Χρονόπουλο κατά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Μετά τον σοβαρό ξυλοδαρμό του, ο παθών που είναι σήμερα 47 ετών, έχει μετατραπεί σε έναν διανοητικά καθυστερημένο άνθρωπο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, έχει διαταραχές όρασης και δεν έχει δυνατότητα φυσιολογικής ζωής.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τους κατηγορούμενους ανθυπαστυνόμο και αρχιφύλακα σε 8 έτη κάθειρξη με αναστολή. Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών ήταν παρών ο 47χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε με αμαξίδιο με τη βοήθεια θείας του.

Στην προηγούμενη δικάσιμο είχε καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι ο Χρήστος αντέδρασε εκεί που τον είχαν κλεισμένο, θα φώναζε να τον αφήσουν ελεύθερο, θα χτυπούσε την πόρτα. Τότε θα μπήκαν μέσα και θα άρχισαν να τον χτυπούν με κλομπ. Η αριστερή πλευρά του σώματός του ήταν όλη χτυπημένη, ο γιατρός μού είπε ότι το τραύμα στον θώρακα πρέπει να προέρχεται από κλοτσιά». Για να προσθέσει ο Χρήστος Χρονόπουλος που παρακολουθούσε τη δίκη: «Ψυχοθεραπεία με ξύλο».

Λόγω της ασθένειας από κορωνοϊό του ενός συνηγόρου υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η δίκη διακόπηκε για τις 11 Ιανουαρίου.

Για την ίδια υπόθεση το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά που διαπίστωσε τις ευθύνες των αστυνομικών, υποχρέωσε το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει στον παθόντα αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ και μηνιαίο ποσό 600 ευρώ για πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This