Δίκη ψευτογιατρού: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συγγενών θυμάτων

«Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό” κατέθεσε ο γιος ασθενούς του «ογκολόγου Dr Kontos»

Must Read

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού ο οποίος δικάζεται ωσεί παρόντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ασθενών.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι κατήγγειλαν τις υποσχέσεις του 48χρονου κατηγορούμενου ότι θα καταφέρει να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής κατά 80% των καρκινοπαθών με βότανα που στοίχιζαν 7.000 ευρώ, με χυμούς από παντζάρια και σκόρδο και νερό αραιωμένο με σόδα!

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε μάρτυρας που έχασε τον πατέρα του το 2015, όταν εμπιστεύθηκε την θεραπεία του για καρκίνο στον πνεύμονα, στον «ογκολόγο» Dr Kontos ο οποίος υποτίθεται εργαζόταν στην Ελβετία και την Αμερική και αντιμετώπιζε καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες.

«Του είπα για την κατάσταση του πατέρα μου και τι έχουν κάνει έως τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες», περιέγραψε ο μάρτυρας ο οποίος κατήγγειλε πως σε επόμενη συνομιλία ο κατηγορούμενος ζήτησε να σταματήσει ο πατέρας του τις χημειοθεραπείες.

«Είναι δύσκολη περίπτωση, μου είπε, αλλά θα μπορούσε να την αναλάβει. Μου είπε «αν κάνει αυτά που θα του δώσω» και ότι θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωής. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή. Ηθελε μόνο την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποίο ήταν ακριβό. Μου ζήτησε 7.200 ευρώ περίπου και του λέω «τι βότανα είναι αυτά να τα μαζέψω εγώ» και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του. Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξεκίνημα κύτταρα», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο ασθενής πατέρας του έδωσε το ποσό των 7.200 ευρώ στον «ογκολόγο Dr Kontos» στις 23 Ιουνίου 2015.

Όμως η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του.

Μετά την επιδείνωση της κατάστασης του πατέρα του, ο μάρτυρας επικοινώνησε με τον 48χρονο ψευτογιατρό τηλεφωνικά. «Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος.

(…) Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα.

(…) Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του Ερυθρού Σταυρού του διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» κατέθεσε ο γιος του άτυχου ασθενούς ο οποίος συγκινημένος συμπλήρωσε:

Ό,τι κάναμε το κάναμε για να βοηθήσουμε».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο μάρτυρας ανέφερε πως ο Dr Kontos του έλεγε ότι ακόμα και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις συγγενών άλλων θυμάτων του ψευτογιατρού.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This