«Χαστούκι» στον Τσιάρα από το ΣτΕ

«Όχι» στη βαθμολόγηση δικαστών που προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Must Read

Την αντίδραση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσε η διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την Εθνική Σχολή Δικαστών που προβλέπει την υποχρεωτική βαθμολόγηση των δικαστικών λειτουργών.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του στην υποχρέωση των εν ενεργεία δικαστικών να παρακολουθούν κάθε χρόνο σεμινάρια για δύο ημέρες και να βαθμολογούνται μετά την παρακολούθηση τους.

Το ΣτΕ έκρινε ότι τα σεμινάρια πρέπει να είναι υποχρεωτικά, αλλά οι δικαστές δεν πρέπει να εξετάζονται στη συνέχεια για το τί κατάλαβαν από την παρακολούθηση τους.
Υπενθυμίζεται πως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε διοργανώσει πριν από λίγες ημέρες ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των μελών της για την εν λόγω ρύθμιση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών και εισαγγελέων, οι 1.075 ψήφισαν ΟΧΙ στο «άρθρο 40 του σχεδίου νόμου για την ΕΣΔΙ, που προβλέπει τη διενέργεια εξέτασης και βαθμολόγησης μετά την παρακολούθηση υποχρεωτικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με εισαγωγή του αποτελέσματος στον υπηρεσιακό φάκελο» (ποσοστό 97,1%) και μόλις 18 NAI (2,9%).

Το ανώτατο ακυρωτικό διοικητικό δικαστήριο ασχολήθηκε και με τη διάταξη που αφορά την πρακτική άσκηση των νέων δικαστικών και την αξιολόγηση της απόδοσης τους κατά το στάδιο αυτό, κρίνοντας ότι οι υποψήφιοι δικαστές στους οκτώ μήνες που θα κάνουν πρακτική στα δικαστήρια, θα αξιολογούνται, θα βαθμολογούνται και η απόδοση τους θα μετρά για την τελική τους αξιολόγηση, όπως προβλέπεται να μετρά και η παρακολούθηση των θεωρητικών μαθημάτων.

Σύμφωνα με τη διοικητική Ολομέλεια του ΣτΕ, οι επόπτες της πρακτικής άσκησης θα έχουν ελεύθερη επιλογή για τον τρόπο της τελικής βαθμολόγησης των υποψηφίων δικαστικών λειτουργών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This