Βασιλική Θάνου: Να αποσυρθεί διάταξη που ορίζει την αξιολόγηση δικαστικών λειτουργών από εξωδικαστικούς

«Η θέση σε ισχύ της διάταξης αυτής θα επιφέρει πλήγμα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης...»

Must Read

Την αντίθεσή της στην υποβολή των εν ενεργεία Δικαστικών Λειτουργών σε εξετάσεις και σε βαθμολόγησή τους, κατόπιν παρακολούθησης υποχρεωτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων, δηλώνει η Ένωση Ανωτάτων & Ανωτέρων Δικαστών & Εισαγγελέων (ΕΝΑΑΔΕ), μέσω της προέδρου της, Βασιλικής Θάνου, η οποία σε σχετική ανακοίνωση ζητά την απόσυρση της εν λόγω διάταξης του Νομοσχεδίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η επιμόρφωση των εν ενεργεία Δικαστικών Λειτουργών είναι δικαίωμά τους και υποχρέωσή τους, ώστε να προάγεται το επίπεδο των επιστημονικών τους γνώσεων και της δικαιοδοτικής τους κρίσης.

Πλην, όμως, οι Δικαστικοί Λειτουργοί αξιολογούνται μόνον από τα αρμόδια όργανα (Ανώτατους Δικαστές και Εισαγγελείς) και μόνον από το δικαιοδοτικό τους έργο.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας προς τη διάταξη του άρθρου 40 του Νομοσχεδίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, με την οποία προβλέπεται η υποβολή σε εξετάσεις και σε βαθμολόγηση των εν ενεργεία Δικαστικών Λειτουργών, μετά την παρακολούθηση υποχρεωτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων και η κατάθεση του αποτελέσματος στον υπηρεσιακό φάκελο.

Διότι έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεάζεται η προαγωγή τους και η υπηρεσιακή τους εξέλιξη, με βάση μία διαδικασία, η οποία δεν έχει τα εχέγγυα των εκθέσεων επιθεώρησης, οι οποίες συντάσσονται από Επιθεωρητές – Ανώτατους Δικαστές, προς αξιολόγηση του δικαιοδοτικού έργου των επιθεωρουμένων και οι οποίοι υπόκεινται σε έλεγχο, κατόπιν προσφυγής του ενδιαφερομένου στο Συμβούλιο Επιθεώρησης των Δικαστηρίων.

Η θέση σε ισχύ της διάταξης αυτής θα επιφέρει πλήγμα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και μείωση του κύρους των Δικαστικών Λειτουργών. Ενόψει των ανωτέρω ζητούμε την απόσυρση της εν λόγω διάταξης του Νομοσχεδίου.

Η Πρόεδρος Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Πρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.

Ο Γεν. Γραμματέας Χρήστος Κατσιάνης, Αρεοπαγίτης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This