Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Novartis: Με Δ. Αβραμόπουλο ξεκινά η έρευνα περί μεθοδεύσεων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Με πρώτο μάρτυρα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ξεκινά σήμερα η έρευνα για τους χειρισμούς δικαστικών λειτουργών (κι όχι μόνο) στην διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζάχαρη και Λάμπρο Σοφουλάκη, καλείται να καταθέσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας, σχετικά με την μήνυση που έχει υποβάλει κατά των προστατευομένων μαρτύρων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, θεωρώντας πως στοχοποιήθηκε πολιτικά.

Η επόμενη κλήση έχει αποσταλεί για την Τρίτη στον Αντώνη Σαμαρά και για την Τετάρτη στον Ευάγγελο Βενιζέλο που έχουν καταγγείλει και αυτοί μεθοδεύσεις εις βάρος τους.

Μετά τους τρεις πολιτικούς, ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη ο συνάδελφός τους Γιάννης Αγγελής ο οποίος έχει μιλήσει και για τον ύποπτο ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.

Οι μηνύσεις και ο «Ρασπούτιν»

Υπενθυμίζεται ότι οι μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν ανασυρθεί από το αρχείο μετά από παρέμβαση του κ. Αγγελή.

Μηνυόμενοι είναι, βάση της αναφοράς Σαμάρα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι επίκουροί της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, οι προστατευόμενοι μάρτυρες Μάξιμος Σαράφης,  Κατερίνα Κελέση, και Γιάννης Αναστασίου, ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και κάθε άλλος υπεύθυνος.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει μηνύσει τον μάρτυρα Σαράφη και κάθε υπεύθυνο, ενώ ο Δημ. Αβραμόπουλος έχει μηνύσει τους προστατευόμενους μάρτυρες και κάθε υπεύθυνο.

Το μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο σύμφωνα με το dikastiko.gr είναι τι θα καταθέσει ο κ. Αγγελής για τον «Ρασπούτιν» καθώς δεν αποκλείεται να κληθεί να αποκαλύψει το όνομά του. Όπως ο ίδιος έχει πει, την πραγματική του ταυτότητα του την είχε αποκαλύψει η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ