Η πρώτη φωτογραφία του Στάθη Παναγιωτόπουλου μέσα από τα κρατητήρια

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και «βόμβες» Λύτρα για δύο νέα βίντεο

Must Read

Κρατούμενος παραμένει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για το ροζ βίντεο με πρώην σύντροφό του, το οποίο διέρρευσε σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η πρώτη φωτογραφία του από τα κρατητήρια δόθηκε στο φως της δημοσιότητας, με τον ίδιο να έχει… απορημένο ύφος σα να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τις επιπτώσεις των αποτρόπαιων πράξεων του.

Μάλιστα για την σύλληψή του, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι μετά την έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό του τηλέφωνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (22 Δεκεμβρίου 2021) ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω ημεδαπός ανήρτησε στο διαδίκτυο, εν αγνοία της και χωρίς την συναίνεσή της, βίντεο και φωτογραφίες με μεταξύ τους ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ήταν διαθέσιμο τουλάχιστον μέχρι και προχθές (21 Δεκεμβρίου 2021).

Από την έρευνα που ακολούθησε στην οικία του καθώς και από την κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Ανακριτή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται».

Ποινική δίωξη για κακούργημα άσκησε ο εισαγγελέας

Ο πρώην παρουσιαστής θα παραμείνει κρατούμενος το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και πρόκειται απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο με ερωτικές στιγμές που είχε με μια πρώην σύντροφό του. Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, πράξη που είναι σε κακουργηματικό βαθμό.

Λύτρας: «Έχω στην κατοχή μου δύο καινούρια βίντεο»

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της δεύτερης κοπέλας που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, και υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του αποκάλυψε στην εκπομπή T-live ότι έχει στην κατοχή του δύο νέα βίντεο με διαφορετικές κοπέλες:

«Ήδη έχω στην κατοχή μου δύο καινούρια βίντεο που αφορούν την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Κάποιες κοπέλες έχουν μπει ήδη σε αυτή τη διαδικασία να δουν τι μπορούν να κάνουν. Τα δύο βίντεο αυτά είναι με δύο διαφορετικές κοπέλες και έχουν φτάσει στην κατοχή μου. Δεν έχω επικοινωνήσει με τις κοπέλες και δεν τις ξέρω. Σας λέω ότι μου ήρθε ένα ανώνυμο μέιλ, στο οποίο υπάρχουν δύο αρχεία βίντεο του συγκεκριμένου με δύο άλλες κοπέλες. Και μάλιστα στη μία περίπτωση, τα χαρακτηριστικά της κοπέλας είναι ξεκάθαρα. Φαίνεται το πρόσωπό της» δήλωσε ο κ. Απόστολος Λύτρας.

Μάλιστα, για την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του πρώην παρουσιαστή, ο κ. Λύτρας σχολίασε: «Ο εισαγγελέας είχε το δικαίωμα και εφάρμοσε την παράγραφο 4 του συγκεκριμένου νόμου που αφορά κακούργημα. Περιμένουμε την απολογία του τη Δευτέρα και μετά θα αποφασίσει ο ανακριτής και ο εισαγγελέας αν θα διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση. Η πράξη του δεν σχετίζεται με εκδίκηση, αλλά με τη διαστροφή του συγκεκριμένου ατόμου. Έχει δικαίωμα ο εισαγγελέας, αν υπάρχει η ηθική βλάβη του θύματος, που να δικαιολογεί ακόμα και την προφυλάκισή του».

Ολιγωρία από τις Αρχές

Μάλιστα ο γνωστός δικηγόρος τόνισε ότι υπάρχει ολιγωρία από τις Αρχές και ότι όσο καθυστερούν οι διαδικασίες τόσο αποτρέπει τα θύματα να στραφούν στην δικαιοσύνη: «Στην περίπτωση της πρώτης καταγγελίας οι αρχές έχουν ολιγωρήσει. Δεν είναι μόνο ότι για την συγκεκριμένη κοπέλα αργεί να αποδοθεί δικαιοσύνη, είναι ότι αποτρέπει και άλλα θύματα να κάνουν αυτές τις διαδικασίες. Όταν περιμένει τρία χρόνια δεν θα το κάνει» σημείωσε ο γνωστός δικηγόρος.

https://vimeo.com/659724068

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This