Και τρίτο πρόσωπο στο καρτέρι θανάτου;

Must Read

Εξελίξεις-σοκ στην υπόθεση του 55χρονου κυνηγού Gerd Peter Baumbeger, ο οποίος βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι και το στήθος από κυνηγετικό όπλο, μέσα σε έναν ελαιώνα στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας, στις 10 Ιανουαρίου 2018, ενδέχεται να δρομολογήσει το αίτημα που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Λαμίας οι δικηγόροι της 47χρονης Θεοδότας Α. και του 56χρονου συντρόφου της Δημήτρη Σ., οι οποίοι κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία του άτυχου Γερμανού.

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», στη συγκεκριμένη αίτηση που κατατέθηκε τον περασμένο Μάρτιο (!) αλλά δεν έχει απαντηθεί έως σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητούν να γίνει δεκτός ο διορισμός του «Έλληνα CSI», όπως αποκαλούν οι ειδικοί στην έρευνα εγκλημάτων τον διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Γιώργο Φιτσιάλο, προκειμένου να αξιολογήσει επιστημονικά πρωτογενές βιολογικό υλικό από τα νύχια του θύματος, το οποίο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος

Ο λόγος που ζητούν να γίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί, όπως υποστηρίζουν, το συγκεκριμένο δείγμα δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του DNA κανενός από τους δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή ήδη έναν χρόνο, αλλά προσομοιάζει με εκείνο ενός τρίτου προσώπου, το οποίο είχε κληθεί στο στάδιο της προανάκρισης να δώσει βιολογικό υλικό!

Αν τα εργαστηριακά αποτελέσματα επιβεβαιώσουν πως το DNA που ανιχνεύτηκε στα νύχια του αδικοχαμένου Γερμανού ανήκει πράγματι σε άλλο άτομο, το οποίο πιθανότατα ήταν παρόν στο «καρτέρι θανάτου» σε βάρος του 55χρονου, τότε θα πρόκειται για μία συγκλονιστική εξέλιξη που ίσως φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση που είχε σοκάρει τη Λαμία.

«Αυτό που ζητάμε είναι να μας παραδοθούν τα πρωτογενή εργαστηριακά δεδομένα της ποσόστωσης γενετικού υλικού που βρέθηκε στα νύχια του θύματος, ώστε να τα αξιολογήσουμε επιστημονικά στα εξειδικευμένα εργαστήριά μας και, αφού έχουμε μια πλήρη εικόνα, να συμβουλεύσουμε την υπεράσπιση και την Εισαγγελία. Αναλόγως του τι θα δούμε, μπορεί να γίνει επιπλέον επεξεργασία των πειστηρίων και ίσως χρειαστεί να κάνουμε δική μας δειγματοληψία» ανέφερε ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος, ο οποίος επισήμανε το παράδοξο ότι τόσους μήνες μετά δεν έχει απαντηθεί το αίτημα της υπεράσπισης.

Απαραίτητο στοιχείο

Παράλληλα, με την ίδια αίτηση, οι συνήγοροι της 47χρονης και του 56χρονου ζητούν από την Εισαγγελία να τους παρασχεθούν φωτογραφίες του θύματος, «όπως ανευρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, καθότι δεν υπάρχουν εντός της δικογραφίας και είναι απαραίτητο στοιχείο για την πληρότητα των συμπερασμάτων που θα καταλήξει για τις συνθήκες και την ώρα θανάτου στην Τεχνική Εκθεση Εγγράφων Παρατηρήσεων ο διορισθείς από εμάς τεχνικός σύμβουλος».

«Το έργο του ιατροδικαστή δεν είναι μόνο η διαπίστωση της αιτίας θανάτου. Θα πρέπει να απαντηθούν περαιτέρω ιατροδικαστικά ζητήματα, όπως ποια ήταν η ακριβής απόσταση του πυροβολισμού, η πορεία του και άλλα ερωτήματα» τόνισε από την πλευρά του ο διορισμένος τεχνικός σύμβουλος Σωκράτης Τσαντίρης. Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση της 47χρονης πρώην συντρόφου του άτυχου κυνηγού και του 56χρονου συγκατηγορουμένου της κάνει λόγο για σοβαρές αβλεψίες και πλημμέλειες στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Σωκράτης Τσαντίρης

«Από το σύνολο της δικογραφίας, κανένα ουσιώδες στοιχείο ενοχής των κατηγορουμένων δεν προκύπτει. Αντιθέτως, καταδεικνύεται βιαστική και συνεπώς πλημμελής έρευνα, η οποία έχει αφήσει χωρίς απάντηση στοιχεία που μετά βεβαιότητας μπορούν να οδηγήσουν στην απόδειξη της αθωότητας των κατηγορουμένων, όπως, ενδεικτικά, η ύπαρξη γενετικού υλικού στα νύχια του θύματος (το οποίο και δηλώνει πάλη) και απέχει μακράν από τα χαρακτηριστικά του DNA των εντολέων μας. Επιπροσθέτως, δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δεν υφίστανται εντός της δικογραφίας φωτογραφίες του θύματος από τον τόπο του εγκλήματος. Θυμίζουμε ότι θεμελιώδης αρχή του ποινικού δικαίου είναι το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου, το οποίο με τέτοιου είδους αβλεψίες/πλημμέλειες καταπατάται σφόδρα» δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Δημήτριος Κρούπης, Δήμητρα Πλαστήρα, Δήμητρα Παπαθεοδώρου.

Δ. Κρούπης
Δ. Πλαστήρα
Δ. Παπαθεοδώρου

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This