Αναβλήθηκε πάλι δίκη για ομαδικό βιασμό 22χρονης! Οργή κατά Κούγια

Η δίκη έχει αναβληθεί πάνω από πέντε φορές μέσα σε 4 χρόνια - Αιχμές κατά του δικηγόρου των κατηγορουμένων Αλέξη Κούγια για αλλεπάλληλες αναβολές

Must Read

Την ίδια ώρα που η κοινή γνώμη ασχολείται με τις υποθέσεις #metoo που ήρθαν στο φως μετά τη δημοσιοποίηση της σεξουαλικής κακοποίησης της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, μία υπόθεση ομαδικού βιασμού μιας 22χρονης κοπέλας από τρεις νεαρούς, δεν δικάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια.

Πρόκειται για το δράμα που ζει μια 22χρονη κοπέλα με πρόβλημα βαρηκοΐας εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, όταν τον Ιούλιο του 2018 έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τρεις Έλληνες στην τουαλέτα μπαρ στην Χαλκηδόνα.

Την ακινητοποίησαν οι δύο από τους κατηγορούμενους, της κατέβασαν το παντελόνι της και ο ένας προσπάθησε να διεισδύσει παρά φύσιν, ενώ ο άλλος την θώπευε σε σημεία του σώματός της. Όταν εκσπερμάτωσε ο πρώτος, ο συνεργός του προσπάθησε και αυτός να τη βιάσει.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κακοποίησης πέφτουν από τα αυτιά τα ακουστικά βαρηκοΐας που φοράει η κοπέλα που είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Στη συνέχεια φεύγει ο πρώτος κατηγορούμενος και έρχεται ο τρίτος που προσπαθεί να ασελγήσει εις βάρος της. Η κοπέλα πέφτει στο πάτωμα και οι κατηγορούμενοι φεύγουν.

Την κοπέλα βρήκαν σε άθλια κατάσταση δύο εργαζόμενοι και φίλοι της. Την βοήθησαν να σηκωθεί. Σοκαρισμένη δεν τους αποκάλυψε τι είχε συμβεί και πήγε σπίτι της να κοιμηθεί. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας έχει επικοινωνία με τον πρώτο κατηγορούμενο ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρχε συναίνεση από τη μεριά της κοπέλας. Λίγες ώρες αργότερα η 22χρονη αποκάλυψε στην μητέρα της τι είχε συμβεί και κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της στην Αστυνομία και εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε πολυάριθμες κακώσεις κορμού και άκρων και επίσης εκτεταμένες εκχυμώσεις στο στήθος, στην πλάτη, στα χέρια, στην ωμοπλάτη, στους γλουτούς, μικροαμυχές στους γλουτούς, εκδορές στους αγκώνες και επιπόλαιες ρήξεις στον πρωκτικό δακτύλιο.

Μετά από πάνω από πέντε αναβολές η δίκη για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 22χρονης ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου 2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Σερρών. Στο εδώλιο κάθισαν οι τρεις κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ομαδικό βιασμό.

Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε το θύμα αναλύοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ως θύμα στα χέρια τριών ανδρών. Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε γιατί ο συνήγορος των κατηγορουμένων Αλέξης Κούγιας είχε δίκη την επόμενη ημέρα στη Σύρο. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά την οποία εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες μεταξύ των οποίων και η ιατροδικαστής που εξέτασε την κοπέλα.

Το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίαση για σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022.

Όμως προς μεγάλη έκπληξη της κοπέλας και όσων γυναικών της συμπαραστέκονται, η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου, καθώς η πρόεδρος του ΜΟΔ είναι μία από τους επτά δικαστές που απολύθηκαν λόγω υπηρεσιακής τους ανεπάρκειας, με απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Λόγω αυτής της εξέλιξης η πρόεδρος δεν μπορεί να δικάσει την υπόθεση. Εξάλλου δεν υπήρχε αναπληρωματική πρόεδρος και ως εκ τούτου η υπόθεση ομαδικού βιασμού αναβλήθηκε εκ νέου 3,5 χρόνια μετά, με τους δράστες-αν επιβεβαιωθεί πως τη βίασαν-να κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Αιχμές κατά του Κούγια από κίνηση γυναικών Σερρών

Στο πλευρό της 22χρονης που δεν έχει δικαιωθεί εδώ και 3,5 χρόνια που εκκρεμεί η δίκη, είναι η κίνηση Σερραίων γυναικών ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΕΣ.

Μέλη της Φεμινιστικής Κίνησης βρέθηκαν στα δικαστήρια των Σερρών, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά των βιασμών και την υπεράσπιση των γυναικών που υπέστησαν βιασμό, φώναξαν συνθήματα, θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην κοπέλα που έκανε την καταγγελία.

Σε ανακοίνωση τους οι «Σουσουράδες» αναφέρουν:

«Το καλοκαίρι του 2018, 3 cis, straight, «λαμπροί νέοι» λευκοί άνδρες, βίασαν την 22χρονη τότε αδερφή μας σε νυχτερινό μαγαζί της Χαλκηδόνας.

Η αδερφή μας αποφάσισε να κάνει ονομαστική καταγγελία και ακόμα περιμένει τη δικαίωση της, τρία χρόνια μετά και μετά από μια σειρά αναβολών, τις οποίες φρόντισε να τους εξασφαλίσει ο συνήγορος τους Αλέξης Κούγιας!

Οι βιαστές της κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, ανενόχλητοι και ανεπηρέαστοι γύρω μας, δίπλα μας!

Καμία ανοχή! Είμαστε δίπλα της! Είμαστε μαζί της».

Από την πλευρά του ο Αλ. Κούγιας που υπερασπίζεται αυτές τις ημέρες και τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, εμφανίζεται πεπεισμένος για την αθωότητα των πελατών του.

«Οι φερόμενοι ως δράστες ήταν τότε αριστούχοι φοιτητές, μαθητές από εξαιρετικές οικογένειες που είχαν μια προσωπική σχέση με την φερόμενη ως βιασθείσα. Η όλη κατάθεση της δημιουργεί πάρα πολλά ερωτήματα» δήλωσε για την υπόθεση.

Τον Αλέξη Κούγια αντέκρουσε ο δικηγόρος της κοπέλας, Κώστας Παρηγόρης, ο οποίος δήλωσε: «Η κρίση δεν ανήκει στον κ. Κούγια ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη αυτή θα αποφανθεί στο τέλος. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε μια δίκη η οποία θα αναδείξει τις πραγματικές πτυχές του αδικήματος και όχι τα γύρω- γύρω.

Η καταγγέλλουσα θέλει να φανεί η αλήθεια, ζητάει την δικαίωση της. Είναι ένα άτομο που έχει πανεπιστημιακή μόρφωση, που έχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον και δεν είχε κανένα κίνητρο να ξανα-υποβληθεί σε τέτοια διαδικασία στην διαδικασία επαναβίωσης του βιασμού, στις αναβολές, τις διακοπές της νωχελικά κινούμενης δικαιοσύνης, στον εξευτελισμό από της εμφάνισης του σώματος της σε κάθε ιατροδικαστική υπηρεσία για να φέρει σήμερα την δίκη αυτή εδώ. Και η δίκη δεν αφορά μόνο την πελάτισσα μου αλλά αφορά όλες τις γυναίκες οι οποίες κάτω από ανάλογες συνθήκες να βρεθούνε σε μια ανάλογη θέση», δήλωσε ο κ. Παρηγόρης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This