Νέα κακουργηματική δίωξη στον Γιώργο Γιαννόπουλο για σεξουαλική κακοποίηση 5 ανήλικων κοριτσιών!

Must Read

Λίγες ημέρες προτού δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα, σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή, πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος έρχεται αντιμέτωπος με νέες κακουργηματικές κατηγορίες!

Σε βάρος του 70χρονου μουσικού ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Αθηνών για αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανήλικων κοριτσιών. Πρόκειται για πέντε πέντε κορίτσια που κατήγγειλαν ότι ο μουσικός τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007-2013.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο ντράμερ κακοποίησε τα κορίτσια στο σπίτι του αλλά και σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε γνωστή η δράση του, οι ιδιοκτήτες του ενός κάμπινγκ του ζήτησαν να φύγει.

Ο 70χρονος μουσικός αναμένεται να κληθεί για απολογία στον ανακριτή το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες δυο ακόμη γυναικών μπήκαν στο αρχείο λόγω παραγραφής, καθώς οι πράξεις φέρεται ότι τελέστηκαν το 2003 και το 2005.

Υπενθυμίζεται, ότι πέντε γυναίκες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του πρώην ντράμερ του δημοφιλούς συγκροτήματος, πριν από έναν μήνα και κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματά του ενώ ήταν ανήλικες. Μάλιστα ενώ η δικαιοσύνη ερευνούσε την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού, ο ίδιος συνέχισε να την αρρωστημένη δράση του μέχρι και το 2019. Οι μαρτυρίες αυτών των γυναικών αποκάλυψαν και άλλες περιπτώσεις ανήλικων θυμάτων του μουσικού. Πρόκειται για κορίτσια που τότε ήταν μεταξύ 8 και 13 ετών. Οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον Γιαννόπουλο, δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Εκμεταλλευόταν το όνομα των Πυξ Λαξ και την εμπιστοσύνη των γονέων

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα θύματα, ο ντράμερ εκμεταλλευόταν το όνομα του συγκροτήματος για να τις προσεγγίζει, αλλά και την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι γονείς τους.

Μία από τις καταγγέλλουσες αναφέρει στην κατάθεσή της: «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ ο Γ. ( σ.σ εννοεί τον εγκαλούμενο) και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο, βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω. Αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση του ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα…»

Σε άλλη καταγγελία αναφέρεται: «Τον μηνυόμενο  η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας (…) Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω.».

Σε κατάθεσή τους οι γονείς ενός εκ των θυμάτων αναφέρουν : «Τον (καλοκαιρινό μήνα) του (χρονιά), όταν η κόρη μας ήταν 13 ετών είχαμε αποφασίσει οικογενειακώς να πάμε στο θέρετρο «(….)» στην Πελοπόννησο για το χρονικό διάστημα … έως και …(μήνας). Στην αρχή, λόγω της κοινωνικότητάς του και της αναγνωρισιμότητάς του ως ντράμερ του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» που ήταν πασίγνωστοι, φαινόταν πολύ φιλικός, ιδιαιτέρως με τα παιδιά. Βέβαια, το γεγονός ότι είχε και δύο κόρες, η μία εκ των οποίων ανήλικη στην ηλικία της κόρης μου, όπως κατάλαβα λειτουργούσε ως άλλοθι για την ιδιαίτερη συμπεριφορά του προς τα κορίτσια. Έτσι, κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί τις αληθινές προθέσεις του. Στην παρέα μας ήταν και η οικογένεια (….) που μένει στην …. Αττικής καθώς και η οικογένεια (…), οι οποίες είχαν κορίτσια στην ηλικία της κόρης και μας. Δεν τους γνωρίζαμε, κάναμε παρέα εκεί. Μας είχε καλέσει μάλιστα και σε συναυλία των Πυξ Λαξ που γινόταν στην (…) στις (…)».

O δικηγόρος των θυμάτων κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου είχε δηλώσει ότι μέσα σε μία εβδομάδα, οι καταγγελίες διπλασιάστηκαν, ενώ νεότερες καταγγελίες αναμένεται να έρθουν στο «φως».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This