Συγκλονίζει η ιατροδικαστής: «Ο Αναγνωστόπουλος πιθανόν να χρησιμοποιήσε το μαξιλάρι όχι μόνο για την πνίξει…»

«Ζώο θανατωμένο με αυτό τον τρόπο δεν έχω ξαναδεί» κατέθεσε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου

Must Read

Για την απόκοσμη ψυχραιμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μίλησαν στις καταθέσεις τους οι δύο αστυνομικοί που μπήκαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και αντίκρισαν νεκρή την 20χρονη Καρολάιν, δίπλα στο σώμα της οποίας ο γυναικοκτόνος πιλότος είχε αφήσει το μωρό του να κλαίει.

Στη συνέχεια, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση του στυγερού εγκλήματος που προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία, κατέθεσε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου.

«Πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι, όχι μόνο για να την πνίξει, αλλά γιατί έτσι δεν ακουγόταν οι φωνές της στο διπλανό σπίτι» κατέθεσε η ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της μητέρας. «Δέχτηκα τηλεφώνημα από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και φτάσαμε στο σπίτι, που είχε γίνει το έγκλημα, στα Γλυκά Νερά. Στο υπνοδωμάτιο και στο υπόλοιπο σπίτι ήταν πράγματα πεταμένα πάνω στο κρεββάτι. Στο κέντρο του κρεββατιού το θύμα φορούσε μόνο το κάτω εσώρουχο. Ο σκοπός μας ήταν να δούμε πρώτα τον χρόνο του θανάτου και δεύτερο τον τρόπο θανάτου Τα υπόλοιπα θα τα διαπίστωνε ο ιατροδικαστής στη νεκροτομή», είπε.

Πρόεδρος: Πως ήταν το θύμα;

Iατροδικαστής: Φορούσε μόνο το κάτω εσώρουχο. Το κεφάλι της ήταν ανάμεσα στα δύο μαξιλάρια και υπάρχαν κηλίδες από υγρό πνευμονικό. Γυρίζοντας το σώμα σε ύπτια θέση, για να διαπιστώσω το θάνατο, ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο της και είχε ασφυκτικές κηλίδες. Αυτό σημαίνει ότι, είχε μείνει πολύ ώρα έτσι, που είναι πολύ χαρακτηριστικό εύρημα στους ασφυκτικούς θανάτους. Οι ασφυκτικές κηλίδες υπήρχαν στο πρόσωπο, στον τράχηλο.

Πρόεδρος: Oι κακώσεις προήλθαν από αντίδραση του θύματος;

Iατροδικαστής: Αδύνατον, σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να πιέσει με δύναμη το κεφάλι της. Δηλαδή, εκείνη την ώρα κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα της, οπότε οι εκδορές που είχε μπορεί να είχαν προκληθεί από το νύχι του.

Πρόεδρος: Αντέδρασε το θύμα;

Iατροδικαστής: Όχι. Προ του θανάτου δεν προηγήθηκε πάλη.

Πρόεδρος: O θάνατος προήλθε από τη χρήση του ρούχου στο λαιμό της;

Iατροδικαστής: Όχι. Πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι, όχι μόνο για να την πνίξει, αλλά γιατί έτσι δεν ακουγόταν οι φωνές της στο διπλανό σπίτι.

Η ιατροδικαστής απάντησε στην ερώτηση για το smartwatch που φορούσε το θύμα:

Το ρολόι της Καρολάιν ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο, που είχαμε και έδειχνε πότε σταμάτησαν οι σφιγμοί της. Οι 50 με 60 σφίξεις, που είχαν καταγραφεί στις 4:30 αντιστοιχούν σε κατάσταση ηρεμίας. Όταν οι παλμοί, 6 λεπτά αργότερα, έδειξαν ότι ανέβηκαν στους 80 με 90 σημαίνει ότι, κάτι συνέβη.

Πρόεδρος: Tι σας είπε ο κατηγορούμενος;

Ιατροδικαστής: Ρωτήσαμε τον Μπάμπη για την ταινία στο λαιμό και μας είπε «πρώτα πόναγα. Τώρα δεν πονάω».

Η ιατροδικαστής πρόσθεσε: «Συνέστησα στους αστυνομικούς, να μεταφέρουν το μωρό στο Παίδων»

Πρόεδρος: Παρατηρήσατε μελανιά στο παιδί;

Ιατροδικαστής: Oχι καθόλου.

Μάλιστα η ιατροδικαστής κατέθεσε και για τον σκύλο της 20χρονης που βρέθηκε κρεμασμένος από την κουπαστή της σκάλας: «Ζώο θανατωμένο με τέτοιο τρόπο δεν έχω ξαναδεί»

Δικαστής: Οι διαρρήκτες πως σκοτώνουν;

Ιατροδικαστής: Πυροβολούν. Δεν είχα ξαναδεί αυτή την αγωνία και την ασφυξία σε ζώο»

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This