Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

30.000 ευρώ εγγύηση και για το δεύτερο μέλος του Ρουβίκωνα

Για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή

Ακριβά κοστίζει σε μέλη του Ρουβίκωνα, η κατηγορία που τους εμφανίζει να συμμετείχαν στον βανδαλισμό της Βουλής. Και δεύτερο ηγετικό στέλεχος της συλλογικότητας καλείται να καταβάλλει εγγύηση 30.000 ευρώ καθώς κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή στις 21-5-2019.

Οι δικαστικές αρχές του επέβαλλαν την καταβολή εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και τους περιοριστικούς της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στον οποίον έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φθορά ιστορικού μνημείου και αφήνεται ελεύθερος με όρους και εγγύηση, μετά την κλήση που έλαβε από τις ανακριτικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης μελών του Ρουβίκωνα στο Κοινοβούλιο που υποστήριζαν το αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε συλληφθεί ένα ακόμη γνώριμο στην Αστυνομία μέλος της αναρχικής συλλογικότητας, που μετά την απολογία του επίσης είχε την ίδια ποινική αντιμετώπιση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ