Έφη Τσιχλάκη: Αυτοκτόνησε ή την σκότωσε ο σύζυγός της; Τι έγραψε σε ιδιόχειρο σημείωμα

Ο λόγος που άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας - «Δεν γίνεται να αυτοκτόνησε»

Must Read

Η οικογένεια της αδικοχαμένης Έφης Τσιχλάκη αναζητά δικαίωση για τον άδικο χαμό της 47χρονης που βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο σπίτι της στα Χανιά, τον Μάρτιο του 2016.

Την Πέμπτη, αναβίωσε στο μικτό ορκωτό εφετείο Κρήτης η υπόθεση θανάτου της 47χρονης γυναίκας, με τον σύζυγό της να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, ενδοοικογενειακή βία και οπλοκατοχή. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε πρωτόδικα και ο θάνατος της 47χρονης αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Ωστόσο η οικογένεια της 47χρονης ζητά να λάμψει η αλήθεια. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο αδερφός της ο οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία, ήρθε στην Κρήτη προκειμένου να παραστεί στη δίκη. Ο ίδιος τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν ο κατηγορούμενος θα μπει στη φυλακή, αλλά να δικαιωθεί η μνήμη της αδερφής του.

«Μετά από τόσα χρόνια δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν αυτός ο άνθρωπος καταδικαστεί και αν θα πάει φυλακή. Αυτό που θέλω είναι να υπάρξει δικαιοσύνη γιατί η αδερφή μου δεν αυτοκτόνησε, δεν ήταν μια αδύναμη γυναίκα που θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά κάποιος άλλος προκάλεσε τον θάνατο της», είπε ο κ. Τσιχλάκης.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του, περιέγραψε ως «τυπική» τη σχέση της αδερφής του με τον γαμπρό του, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί ότι υπήρχε βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της Έφης: «Έβλεπα ότι οι σχέσεις τους ήταν ψυχρές. Μου έλεγε πολλές φορές να είμαι προσεκτικός στον τρόπο που μιλάω στον Κώστα και να μην τον αγχώνω. Ήταν άλλος άνθρωπος όταν τον έβλεπε. Την τελευταία φορά που τη συνάντησα της είπα ”γιατί δεν τα παρατάς όλα να έρθεις στη Γερμανία” και μου απάντησε ”δε μπορώ. Όπου κι αν πάω θα με βρει”. Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα» κατέθεσε ο αδερφός της και πρόσθεσε ότι κάθε φορά που κάποιος την ρωτούσε για τον γάμο της, η ίδια «πάγωνε» και δεν μιλούσε.

«Η αγάπη με εγκλώβισε σε μια φυλακή»

Οι αρχές είχαν βρει στην τσάντα της 47χρονης ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι ο σύζυγός της την μείωνε διαρκώς και την υποτιμούσε, αλλά και ότι στα μάτια του βλέπει μίσος και αηδία. «Η αγάπη με εγκλώβισε σε μια φυλακή» έγραφε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η 47χρονη εντοπίστηκε νεκρή από τον 49χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους. Μάλιστα ο ίδιος πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και ενημέρωσε ότι η Έφη είχε δώσει τέλος στη ζωή της. Μια ημέρα μετά, ο ίδιος συνελήφθη για ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ωστόσο μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι η συζυγός του αυτοκτόνησε και τον αθώωσε τον κατηγορούμενο και αποφάνθηκε ότι η 47χρονη είχε αυτοκτονήσει, ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας ότι η Έφη δεν ήταν δυνατό να είχε δώσει τέλος στη ζωή της, καθώς ήταν δεξιόχειρας και είχε βρεθεί πυροβολημένη στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This