Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Διχαστικός μέχρι… τέλους ο Χρ. Σεβαστίδης

Ενωτική η νέα πρόεδρος της ΕΔΕ Μαργαρίτα Στενιώτη μετά τον θρίαμβο της στις εκλογές

Must Read

Ανακούφιση έφερε στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς ο θρίαμβος της Μαργαρίτας Στενιώτη στις εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει να διχάζει τον κλάδο ο απερχόμενος πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Σχολιάζοντας την ήττα του, ο κ. Σεβαστίδης κάνει λόγο για… πισωγύρισμα, κατηγορώντας τους αντιπάλους του πως χρησιμοποίησαν «τη συκοφαντία, τον αγοραίο δημόσιο λόγο και την δημαγωγία για να πείσουν», εκφράζοντας την ανησυχία του για την τύχη της Ένωσης «και τους σκοπούς που θα υπηρετήσει στο εξής». Ουσιαστικά απαξιώνει την ψήφο εκατοντάδων συναδέλφων του που επέλεξαν άλλους εκπροσώπους στο «τιμόνι» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ δεν έχει να πει έστω ένα καλό λόγο για τη νέα διοίκηση.

Αντίθετα ενωτική εμφανίζεται από την πρώτη στιγμή η νέα πρόεδρος, Εφέτης, Μαργαρίτα Στενιώτη η οποία επισημαίνει πως η «αλλαγή σελίδας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημαίνει, ότι θέτουμε τέλος στο διχαστικό λόγο και μαζί «χτίζουμε» μία Ένωση με σταθερά σημεία αναφοράς το Κύρος της Δικαιοσύνης και την Ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών».

Απαντά εμμέσως πλην σαφώς στο δικαστικό λόγο του Χρ. Σεβαστίδη, τονίζοντας ότι «η αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της Ένωσής μας αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας. Όπως, προτεραιότητά μας αποτελεί η ανάδειξη του έργου των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης, σθένος, παρρησία, ψυχραιμία και βαθιά γνώση του Δικαίου αποτελούν τους εγγυητές του Κράτους Δικαίου, της ισότητας, της διαφάνειας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών».

Στο ίδιο ενωτικό μήκος κύματος και ο Εισαγγελέας Εφετών Ευστάθιος Βεργώνης που εκλέχθηκε μέλος του νέου ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, απαντώντας και αυτός στον απερχόμενο πρόεδρο Χρ. Σεβαστίδη. Αναφερόμενος στην ομάδα της νέας προέδρου Μαργαρίτας Στενιώτη, ο κ. Βεργώνης επισημαίνει ότι «παραμερίζοντας τον διχαστικό λόγο και προωθώντας την μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση των απόψεων, στις αρχαιρεσίες κατέκτησε με σαφή υπεροχή την αποδοχή».

Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει να αποκαταστήσει το κύρος της Ένωσης που είναι η… φωνή του δικαστή στην ελληνικά κοινωνία, για την προώθηση των άμεσων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, όπως είναι η θέσπιση του νέου Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, η διεκδίκηση των φορολογικών αιτημάτων, η επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος και η πραγματική ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This