Αποφυλακίζεται ο Ρουμάνος που είχε… αποτελειώσει με σφυρί τη γυναίκα του στην Ηλεία

«Εσπασαν» τα ισόβια χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα

Must Read

«Εσπασαν» τα ισόβια και αποφυλακίζεται ο συζυγοκτόνος που είχε σκοτώσει τη γυναίκα του, χτυπώντας τη βάναυσα, τον Ιανουάριο του 2013 στη Μανωλάδα της Ηλείας!

Η γυναικοκτονία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο λόγω της αγριότητας με την οποία ο 54χρονος Ρουμάνος σκότωσε τη 41χρονη ομοεθνή σύζυγό του μέσα στο παράπηγμα όπου έμεναν, χτυπώντας τη με σφυρί και κατσαβίδι, για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα με βαριοπούλα.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας είχαν βρει ο αδελφός της μαζί με έναν φίλο του, οι οποίοι είχαν χάσει τα ίχνη της επί δύο ημέρες και την αναζητούσαν. Τελικά, την εντόπισαν στην καλύβα όπου έμενε με τον σύζυγό της, γυμνή από τη μέση και κάτω και με πολλαπλά τραύματα. Το ανδρόγυνο, που είχε στη Ρουμανία δύο κόρες, ηλικίας -τότε- 23 και 24 ετών, είχε έρθει στην Ελλάδα πέντε χρόνια νωρίτερα για να εργαστεί στα χωράφια της Ηλείας.

Ο 54χρονος είχε προφυλακιστεί και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος της συζύγου του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου τον καταδίκασε στην ανώτερη προβλεπόμενη ποινή, δίχως να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Ομως, εννέα χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα, ο συζυγοκτόνος θα είναι πάλι ελεύθερος καθώς «έσπασαν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, που δείχνει τον δρόμο της ελευθερίας ακόμα και στους πιο στυγερούς δολοφόνους… Στην απολογία του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε αποδώσει τη δολοφονία της συζύγου του στο αλκοόλ που είχε καταναλώσει, ζητώντας επιεική μεταχείριση. Οπως είπε, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα του και δεν είχε αίσθηση για τις πράξεις του, καθώς ήταν υπό την επήρεια μέθης.

Tα ελαφρυντικά

Οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι του αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της κράτησής του στη φυλακή, κι έτσι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Με την ποινή των 14 ετών ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκισή του μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής, έχοντας μείνει στη φυλακή εννέα χρόνια και έχοντας πραγματοποιήσει μεροκάματα μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείτο. Στο άκουσμα της απόφασης ο 54χρονος αλλοδαπός ευχαρίστησε τους δικαστές για την απόφασή τους. «Είμαι παππούς, έχω εγγόνια στη χώρα μου και δεν τα έχω δει ποτέ» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την ακροαματική διαδικασία δεν παρέστησαν μάρτυρες, ούτε τα παιδιά του ζευγαριού που είναι στη Ρουμανία, αλλά αναγνώστηκαν οι πρωτόδικες καταθέσεις τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This