Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός ζήτησε να βγει από την φυλακή

Αίτημα αναβολής υπέβαλλε ο Μιχαλολιάκος

Must Read

Να βγει από τις Φυλακές Δομοκού όπου κρατείται μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών ζήτησε ο Γιάννης Λαγός.

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής υπέβαλε αίτημα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του επικαλούμενος οικονομική και κοινωνική ζημιά που έχει υποστεί μη ασκώντας τα καθήκοντά του, όπως ανέφερε στην Ευρωβουλή.

Ο Λαγός επικαλέστηκε ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και έχει αποδείξει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Μάλιστα, είπε ότι θέλει να αποφυλακιστεί για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής. Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν παραβίασε ποτέ τους περιοριστικούς όρους όσο ήταν ελεύθερος και εμφανιζόταν στα Α.Τ. της χώρας μας αλλά και στις Βρυξέλλες.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του Ι. Λαγού, λέγοντας πως δεν έχει αλλάξει κάτι από τα δεδομένα που ελήφθησαν υπόψη για την φυλάκισή του. Είπε μάλιστα πως όλοι οι κρατούμενοι υφίστανται οικονομική και κοινωνική ζημιά. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και ο κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, επικαλούμενος οικογενειακά θέματα.

Η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί του αιτήματος αυτού, ενώ αναστολή ζήτησε και ο Αναστάσιος Πανταζής, πυρηνάρχης Περάματος, που έχει καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Και για τα αιτήματα αυτά η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το δικαστήριο βρίσκεται από το πρωί σε συνεχείς διακοπές αναζητώντας δικηγόρους που θα αναλάβουν τους κατηγορούμενους που δεν έχουν υπεράσπιση. Όμως, όπως εξήγησε η πρόεδρος, κανείς δικηγόρος δεν αναλαμβάνει και για το λόγο η έδρα, όπως είπε, προκειμένου να μη χάσει χρόνο προχώρησε στην εξέταση αιτημάτων των κατηγορουμένων.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί στις 6 Ιουλίου και όπως εκτιμάται, η επόμενη δικάσιμος ασχοληθεί και με άλλα δικονομικά ζητήματα, όπως ο αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρων για κατηγορούμενους που προσήλθαν χωρίς εκπροσώπηση, η νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής, αλλά και η εξέταση του αιτήματος Μιχαλολιάκου για αναβολή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This