«Έσπασαν» τα ισόβια για τον δολοφόνο του Μάριου στην Πάτρα

Η μητέρα του θύματος βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να φωνάζει πως η ποινή είναι «άδικη»

Must Read

Απογοήτευση πλημμύρισε την περασμένη Τρίτη την οικογένεια του 32χρονου Μάριου Μετάι, ο οποίος έπεσε νεκρός τον Ιανουάριο του 2021, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν 27χρονο στον κόμβο Κουρτέση, στην Πάτρα, καθώς με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου τα ισόβια στα οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο κατηγορούμενος μετατράπηκαν σε ποινή κάθειρξης 17 χρόνων κατά συγχώνευση.

Η απόφαση άλλαξε, αφού, μπορεί το δικαστήριο να μην έκανε δεκτό κανένα αίτημα για ελαφρυντικό, ωστόσο αναγνώρισε ότι ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, της οποίας τα όρια υπερέβη. Οταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, στο δικαστήριο επικράτησε ένταση, καθώς η μητέρα του θύματος βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να φωνάζει πως η ποινή είναι «άδικη». Την ίδια στιγμή η μητέρα του κατηγορουμένου, η οποία ήταν επίσης παρούσα, ξέσπασε σε κλάματα.

Το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου ο Μάριος Μετάι βρισκόταν μαζί με τον αδελφό του και δύο φίλους του στην πλατεία Ζαβλανίου. Από το σημείο πέρασε ο δράστης μαζί με έναν φίλο του, μέσα σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart. Ο Μάριος Μετάι και η παρέα του καταδίωξαν το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν στον κόμβο Κουρτέση. Εκεί ο 27χρονος δράστης τράβηξε πιστόλι. Αρχικά πυροβόλησε στον αέρα, αλλά στη συνέχεια, για άγνωστο λόγο, έστρεψε το όπλο εναντίον του 32χρονου και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Επίσης, ο φίλος του 27χρονου καταδικάστηκε για πλημμεληματικές πράξεις και όχι για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών, με την απόφαση να έχει αναστέλλουσα ισχύ μέχρι την εκδίκασή της στο εφετείο. Ποινές επιβλήθηκαν και στον αδελφό του θύματος και σε έναν φίλο του, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This