Ώρα μηδέν για τον Λιγνάδη! Στην τελική ευθεία για την απόφαση

Must Read

Προς το τέλος της βαίνει η δίκη με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τέσσερις βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης συνεχίστηκε χθες με αγορεύσεις των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τους καταγγέλλοντες, καθώς και της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος στην απολογία του επέμεινε στην αθωότητά του και στη θέση του περί σκευωρίας σε βάρος του.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ηθοποιού Αλέξης Κούγιας δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την αγόρευσή του, κάτι που πιθανότατα θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση. Εν συνεχεία, το δικαστήριο θα αποσυρθεί για διάσκεψη, προκειμένου να ανακοινώσει την ετυμηγορία του. Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις, το πιθανότερο είναι να μη βγει απόφαση την Πέμπτη.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Κούντριας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Παράλληλα, ήταν καταπέλτης για τον κατηγορούμενο, επισημαίνοντας ότι αποδείχθηκαν πλήρως όσα κατήγγειλαν οι τρεις ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των καταγγελλόμενων πράξεων, ενώ δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί που προέβαλε ο 57χρονος ηθοποιός περί σκευωρίας και πλεκτάνης που εξυφάνθηκαν στο πρόσωπό του.

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Οτι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητάς τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορουμένου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορουμένου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής» είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This