Κυριακή 13/6/2021

Ένα βίντεο ανατρέπει την υπόθεση του (υποτιθέμενου) «ομαδικού βιασμού» στην Κύπρο

Όλα αλλάζουν στην υπόθεση των 12 Ισραηλινών που είχαν κατηγορηθεί για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας στην Αγία Νάπα εξαιτίας ενός βίντεο που βρέθηκε σε κινητό τηλέφωνο ενός εκ των 12 Ισραηλινών.

Το βίντεο κατατέθηκε στο δικαστήριο από την Αστυνομία και δείχνει την 19χρονη να κάνει συναινετικό σεξ με έναν Ισραηλινό και οι υπόλοιποι να βρίσκονται γύρω από το κρεβάτι και να παρακολουθούν, καταδεικνύοντας ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Η συνήγορος της 19χρονης υποστήριξε πως δεν υλοποιήθηκαν τα αιτήματα της Αστυνομίας προς το Δικανικό Εργαστήριο, δηλαδή να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά των Ισραηλινών, να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών και να απομονωθεί το υλικό που είχε σχέση με το αδίκημα του βιασμού, γιατί όπως ισχυρίστηκε «η Αστυνομία αποφάσισε να χειριστεί την κατηγορουμένη από θύμα σε ύποπτη».

Συνέχεια στις 15 Οκτώβρη

Ο αστυνομικός που κατέθεσε είπε πως υπάρχει βίντεο στο οποίο φαίνεται η κατηγορούμενη να βρίσκεται σε δωμάτιο με ένα πρόσωπο, ενώ άλλα άτομα να προσπαθούν να μπουν και να τα διώχνουν.

Είπε ακόμα ότι υπήρχε κατάθεση Ισραηλινού ο οποίος έλεγε πως «η κοπέλα θα πήγαινε αργότερα στο δωμάτιο και θα έκαναν σεξ μαζί της», ότι οι νεαροί από το Ισραήλ «γελούσαν και καμάρωναν ότι θα έκαναν όργια μαζί της» και πως «όλα αυτά τα έλεγαν με πολύ άσχημο τρόπο».

Η υπεράσπιση ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η 19χρονη και να επιστρέψει στην Αγγλία για να συνεχίσει τις σπουδές της καθώς έχει χάσει πάρα πολλά μαθήματα, ενώ το κόστος παραμονής της στη Κύπρο είναι δυσβάστακτο. Υποστήριξε πως η κοπέλα αντιμετωπίζει σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και έδωσε οδηγίες για συνέχιση της δίκης στις 15 Οκτωβρίου. Παράλληλα διέταξε να παρουσιάζεται μόνο μία και όχι τρεις φορές τη βδομάδα σε αστυνομικό τμήμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ