Ρόδος: Απολύθηκε ο καθηγητής που φέρεται να κλείδωσε μαθητή στην τάξη

Το παιδί ήταν κλεισμένο μέσα για 20 λεπτά

Must Read

Απολύθηκε από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο δάσκαλος που κατηγορείται πως κλείδωσε έναν 9χρονο μαθητή του μέσα στην τάξη μετά το τέλος του μαθήματος, την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, τονίζεται πως ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στην «Ροδιακή» οι γονείς του 9χρονου, όλα συνέβησαν την στιγμή που χτύπησε το κουδούνι για να σχολάσουν οι μικροί μαθητές, όταν φέρονται ότι άκουσαν τον δάσκαλό τους να τους λέει: «Θα μετρήσω ως το τρία και όποιος δεν έχει βγει, θα τον κλειδώσω μέσα»! Μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνει πράξη την απειλή του, τα παιδιά βιάστηκαν να πάρουν όλα τα πράγματά τους και να βγουν από την αίθουσα. Όμως, ο 9χρονος συμμαθητής τους δεν πρόλαβε να βγει, με αποτέλεσμα ο δάσκαλος να τον κλειδώσει μέσα στην τάξη, παραδίδοντας μάλιστα τα κλειδιά στη διεύθυνση του σχολείου!

Προσπάθησε να πηδήξει από το παράθυρο

Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί παρέμεινε κλειδωμένο μέσα στην αίθουσα επί 20 ολόκληρα λεπτά, φωνάζοντας τρομοκρατημένο να του ανοίξουν. Μάλιστα, αποπειράθηκε να βγει από το παράθυρο της τάξης του που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο, όμως την τελευταία στιγμή φοβήθηκε και έκανε πίσω! Κάποια στιγμή η δασκάλα των Γερμανικών άκουσε τις κραυγές του και κίνησε διαδικασίες για να το βγάλουν έξω.

Το αγοράκι διηγήθηκε το περιστατικό στους γονείς του, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τον διευθυντή του σχολείου και τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ κατέθεσαν και μήνυση σε βάρος του δασκάλου. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο υπαίτιος και να οδηγηθεί με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης στον εισαγγελέα ο οποίος, αφού τού άσκησε δίωξη, τον άφησε ελεύθερο. Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν αντιλήφθηκε ότι ο 9χρονος είχε «ξεμείνει» στην τάξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This