Σάββατο 19/6/2021

Ρόδος: Απολύθηκε ο καθηγητής που φέρεται να κλείδωσε μαθητή στην τάξη

Το παιδί ήταν κλεισμένο μέσα για 20 λεπτά

Απολύθηκε από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο δάσκαλος που κατηγορείται πως κλείδωσε έναν 9χρονο μαθητή του μέσα στην τάξη μετά το τέλος του μαθήματος, την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, τονίζεται πως ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στην «Ροδιακή» οι γονείς του 9χρονου, όλα συνέβησαν την στιγμή που χτύπησε το κουδούνι για να σχολάσουν οι μικροί μαθητές, όταν φέρονται ότι άκουσαν τον δάσκαλό τους να τους λέει: «Θα μετρήσω ως το τρία και όποιος δεν έχει βγει, θα τον κλειδώσω μέσα»! Μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνει πράξη την απειλή του, τα παιδιά βιάστηκαν να πάρουν όλα τα πράγματά τους και να βγουν από την αίθουσα. Όμως, ο 9χρονος συμμαθητής τους δεν πρόλαβε να βγει, με αποτέλεσμα ο δάσκαλος να τον κλειδώσει μέσα στην τάξη, παραδίδοντας μάλιστα τα κλειδιά στη διεύθυνση του σχολείου!

Προσπάθησε να πηδήξει από το παράθυρο

Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί παρέμεινε κλειδωμένο μέσα στην αίθουσα επί 20 ολόκληρα λεπτά, φωνάζοντας τρομοκρατημένο να του ανοίξουν. Μάλιστα, αποπειράθηκε να βγει από το παράθυρο της τάξης του που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο, όμως την τελευταία στιγμή φοβήθηκε και έκανε πίσω! Κάποια στιγμή η δασκάλα των Γερμανικών άκουσε τις κραυγές του και κίνησε διαδικασίες για να το βγάλουν έξω.

Το αγοράκι διηγήθηκε το περιστατικό στους γονείς του, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τον διευθυντή του σχολείου και τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ κατέθεσαν και μήνυση σε βάρος του δασκάλου. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο υπαίτιος και να οδηγηθεί με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης στον εισαγγελέα ο οποίος, αφού τού άσκησε δίωξη, τον άφησε ελεύθερο. Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν αντιλήφθηκε ότι ο 9χρονος είχε «ξεμείνει» στην τάξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ