Εισαγγελέας για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Τον σκότωσαν, γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό»

Must Read

Για θάνατο επάνω στην ώρα του καθήκοντος και μάλιστα επειδή αρνήθηκε να υποκύψει σε εκβιασμό έκανε λόγο ο εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, γιου του αείμνηστου πρώην προέδρου του ΔΣΑ και βουλευτή της ΝΔ, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου.

«Προτείνω την ενοχή τους (σ.σ. των κατηγορουμένων) όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω  της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικάνικου τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται».

Πρόταση με μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες αποτελεί η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Σπύρου Παππά, στην δίκη των δραστών της στυγερής δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, το θύμα είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση. Όπως είπε , αποδείχθηκε ότι η πλευρά Αντωνοπούλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλωρο, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, με το θύμα να αρνείται, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος (σ.σ ότι δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου).

Σύμφωνα με τα εισαγγελικά συμπεράσματα του Σπύρου Παππά, και ο Αλβανός ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Κλοντιάν Λεκοτσάι, ζητούσε χρήματα από τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις επιβαρυντικές για τον Φλώρο καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου.  «Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του .Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος  το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των τριών κατηγορουμένων, Λεκοτσάι, και Ντούτσε που κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί και Ιμπραχίμ Μπραχιμάι που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον ποινικολόγο.

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος… Έγινε θυσία», κατέληξε ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This