3-7-2020

Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα για την εξαίρεση της Τουλουπάκη

Το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για εξαίρεση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis απορρίφθηκε, την ώρα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο μέτωπο της υπόθεσης τόσο στη Βουλή, όπου επίκειται κατάθεση των Κωνσταντίνου Φρουζή και Νικόλαου Μανιαδάκη, όσο και στη Δικαιοσύνη, όπου καταθέτει αυτή την ώρα η Μαρία Παπασπύρου, πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη, το οποίο είχε βασιστεί στο σκεπτικό πως δεν μπορεί να ασκεί αμερόληπτα τα καθήκοντά της, καθώς την αφορά άμεσα η προανακριτική επιτροπή που συστάθηκε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφού ο ίδιος φέρεται ως ηθικός αυτουργός ενεργειών της.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελικής λειτουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ελέγχεται ποινικά στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

Προ ολίγου, πέρασε το κατώφλι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, που κλήθηκε μετά τις αναφορές στο πρόσωπό της από τον αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Σύμφωνα με τον κ.  Αγγελή, η κυρία Παπασπύρου συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον Μ. Καλογήρου και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, όπου είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την θέση της, για να σταματήσει η επιρροή του «Ρασπούτιν» στο πρόσωπο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ