Τρίτη 22/6/2021

Το δικαστήριο δικαίωσε τους γονείς της Τρικαλιώτη 22 χρόνια μετά: Δολοφονήθηκε, δεν αυτοκτόνησε

Δικαιώνοντας τους γονείς της ψυχικά, ηθικά και δικαστικά, έκλεισε επιτέλους, μετά από 22 χρόνια εξουθένωσης, η υπόθεση της νεαρής καθηγήτριας μουσικής, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί σε χαράδρα 250 μέτρων στη βόρεια Κέρκυρα τον Νοέμβριο του 1997.

Τότε η υπόθεση της Λίας Τρικαλιώτη είχε χαρακτηριστεί ως «αυτοκτονία», όμως οι γονείς της δεν μπορούσαν να αποδεχθούν μια τέτοια εκδοχή και τελικά είχαν δίκιο! Προσέφυγαν, λοιπόν, κατά του Ελληνικού Δημοσίου στα Διοικητικά Δικαστήρια, θεωρώντας ότι η Αστυνομία δεν προέβη στις αρμόζουσες ανακριτικές διαδικασίες ως όφειλε, αναφορικά με την διαπίστωση των αιτιών θανάτου της κόρης τους.

Είκοσι δύο χρόνια μετά η «αυτοκτονία» της αποδείχθηκε δολοφονία, με το δικαστήριο (το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων) να επιδικάζει αποζημίωση στους γονείς της από πλευράς δημοσίου ύψους 350.000 ευρώ.

Το ιστορικό

Η νεαρή καθηγήτρια μουσικής είχε εξαφανιστεί για τρεις ημέρες από το σπίτι της τον Νοέμβριο του 1997. Το πτώμα της βρέθηκε έπειτα από έρευνες σε μια απότομη χαράδρα, στη βόρεια Κέρκυρα, κάτω ακριβώς από το φρούριο του Αγγελόκαστρου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, οι αστυνομικές Αρχές της Κέρκυρας κι ο ιατροδικαστής, που είχαν εξετάσει το πτώμα της κοπέλας, είχαν αποφανθεί πως η πιθανότερη αιτία θανάτου ήταν η αυτοκτονία.

Όπως αναφέρει το startmediacorfu.gr, οι γονείς της ήταν βέβαιοι πως η Λία δολοφονήθηκε και δεν σταμάτησαν να το επαναλαμβάνουν. Κυριότερο επιχείρημά τους ότι το πτώμα της Λίας δεν έφερε σοβαρές εκδορές και κακώσεις, ενώ εκείνη θεωρητικά είχε πέσει από ύψος 250 μέτρων σε μια κακοτράχαλη πλαγιά, όπως υπεδείκνυε η έρευνα των τότε αρμόδιων Αρχών.

Το 1999, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της Κέρκυρας, έγινε εκταφή του πτώματος και οι ιατροδικαστές κ.κ. Νόνας και Καρακούκης διενήργησαν νεκροψία. Παράλληλα έγινε αυτοψία στον χώρο του Αγγελοκάστρου.

Οι ιατροδικαστές και οι συνεργάτες τους, κατά την αναπαράσταση έριξαν στο κενό ένα κέρινο ομοίωμα. Και οι διαπιστώσεις από την έρευνα, όπως ήταν φυσικό, δεν συμφωνούσαν με την υπόδειξη ότι έπεσε από 250 μέτρα ύψος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ