Κ. Πάσσαρης: Θέλει να έρθει να δικαστεί τον Δεκέμβριο- Τι απαντά η αδελφή του αστυνομικού που σκότωσε

Must Read

Μετά από 18 χρόνια σε φυλακές της Ρουμανίας ο Κώστας Πάσσαρης ζητεί με δήλωσή του στην εκπομπή του Αnt1 Πρωινοί Τύποι, να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου στη δευτεροβάθμια δίκη του για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας κατά τη διάρκεια της απόδρασής του το 2001. Σε πρώτο βαθμό, τον περασμένο Μάιο είχε καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια κάθειρξη και 71 χρόνια.

Ο 44χρονος Πάσσαρης, που φέρεται ως εμπλεκόμενος σε επτά δολοφονίες, τραυματισμούς, κινηματογραφικές αποδράσεις, ληστείες, συμπλοκές, ναρκωτικά, μέσα από την φυλακή της Ρουμανίας δηλώνει μετανιωμένος για όσα έκανε.. Θέλει μάλιστα όπως λέει αποκλειστικά να εκδοθεί στην Ελλάδα και να δικαστεί για τα εγκλήματα του…

«Θέλω να είμαι παρών στη δίκη μου που θα γίνει το Δεκέμβριο. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Να εκτίσω σε ελληνική φυλακή το υπόλοιπο της ποινής μου», λέει και αυτή του την πρόθεση επιβεβαιώνει και ο δικηγόρος του Ανδρέας Ταγαράκης.

«Παίζει θέατρο»

Ισχυρό αντίλογο όρθωσαν η αδελφή του αρχιφύλακα Αλεβιζόπουλου και ο συνηγόρος της Αλ. Αναγνωστάκης που θεωρούν πως «παίζει θέατρο».

Γιατί κατηγορείται

Στις 16 Φεβρουαρίου 2001 ο Κώστας Πάσσαρης σκοτώνει εν ψυχρώ δύο αρχιφύλακες τον Aθανάσιο Δρακόπουλο, 47 ετών και ο Διονύσιος Aλεβιζόπουλος, 49 ετών έξω από το Γενικό Κρατικό Αθηνών. Κανένας δεν κατάφερε να απαντήσει με σαφήνεια πως βρήκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησε σχεδόν εξ’ επαφής τα θύματά του. Τον Μάρτιο του 2001 φέρεται να σκοτώνει εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον υπάλληλο του Πρακτορείου της ΔΕΗ Ιωάννη Παπαλεξανδρή . Τον Μάιο του 2001 στο Άλσος «Τροκαντερό» φέρεται να αφαιρεί τη ζωή από μια νεαρή γυναίκα και τον Αύγουστο του 2001, στην Κυψέλη, τη Μαρία Σάφου, μέσα στο Φαρμακείο της αδελφή της.

Ο Κώστας Πάσσαρης καταφέρνει να διαφύγει στο Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια ληστείας σκοτώνει δύο άτομα σε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος καταφέρνουν όμως να τον πιάσουν οι Ρουμάνοι αστυνομικοί

Η σύλληψή του Κώστα Πάσσαρη ήταν θέμα τιμής και έμμονη ιδέα για τους αστυνομικούς Όσοι άκουσαν το βράδυ της 31ης Ιουλίου 2001 τους τρεις πυροβολισμούς που προέρχονταν από την πολυκατοικία της οδού Ιππάρχου 52-54, πίστεψαν ότι η επιχείρηση είχε τελειώσει. Ήταν σίγουροι ότι οι επτά πάνοπλοι ΕΚΑΜίτες που βρίσκονταν στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου είχαν τον πλήρη έλεγχο και ότι ο 26χρονος κακοποιός είχε πέσει στην παγίδα τους. Όμως διαψεύσθηκαν. Ο Κώστας Πάσσαρης, ελαφρά τραυματισμένος από μια σφαίρα στο χέρι, κατάφερε να ξεγλιστρήσει, φορώντας γυαλιά μυωπίας και περούκα, περνώντας κυριολεκτικά δίπλα από τους αστυνομικούς που είχαν ζώσει το τετράγωνο!

dikastiko.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This