Τρίτη 15/6/2021

Αγγελής για Novartis: Να βγουν από το αρχείο οι μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου

Στόχος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αποκαλυφθεί το όνομα του «Ρασπούτιν»

Να βγουν από το αρχείο οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, σχετικά με την υπόθεση της   φαρμακοβιομηχανίας Novartis, ζητεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αγγελής στο έγγραφο του προς τον Εισαγγελέα Εφετών θέτει ως αίτημα -μεταξύ άλλων- να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί (κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει, ενώ αναφέρεται στο πρόσωπο του “Ρασπούτιν” και ζητεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Με τις μηνύσεις τους, τις οποίες είχε αρχειοθετήσει ο ίδιος πέρυσι, οι τρεις πολιτικοί ζητούσαν την ποινική δίωξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρήστου Ντζούρα-Στέλιου Μανώλη για μεθοδεύσεις στην έρευνα της Νovartis.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε στην ανάσυρση των καταγγελιών με έγγραφο προς τον Εισαγγελέα Εφετών, με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρείς πολιτικούς, από τους οποίους ζητάει να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει, καθώς θεωρεί πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία, που επιβάλλουν την εκ νέου διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Η αναφορά του αντιεισαγγελέα υποβλήθηκε χθες 19 Ιουνίου και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας. Εισαγγελικές πηγές ωστόσο ανέφεραν πως δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία μπορεί να αποφασίσει για την τύχη των μηνύσεων αυτών. Κι αυτό διότι θεωρείται παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας, καθώς έπρεπε να έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ