Διαρρήκτη κατηγορεί για τη δολοφονία του άντρα της η κατηγορούμενη χήρα

Στο Εφετείο ισχυρίστηκε πως έγινε...αναγκαστικά «θυσία για τα παιδιά της»

Must Read

Στον ισχυρισμό της ότι ένας άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι τους, στο Αιγάλεω, τον Ιούνιο του 2012, και πυροβόλησε τον 44χρονο σύζυγό της την ώρα που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά τους επέμεινε στην απολογία της, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η σύζυγος του θύματος, που κατηγορείται για τη δολοφονία, αναιρώντας για μία ακόμη φορά την προανακριτική ομολογία της.

Εν μέσω σφυροκοπήματος από την πρόεδρο και την εισαγγελέα της έδρας, η 51χρονη κατηγορουμένη υποστήριξε πως, κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς, ομολόγησε τη δολοφονία του σωματοφύλακα (στο επάγγελμα) συζύγου της «για να μην μπλέξουν τα παιδιά της».

«Στην ΓΑΔΑ μου είπαν «Το έχει κάνει κάποιο από τα παιδιά σου» και τους λέω «Όχι, δεν γίνεται». Εκείνοι μου είπαν «Έχουμε ενημερώσει  εισαγγελέα, θα πάνε μέσα τα παιδιά» και τότε εγώ τους είπα «Όχι, θα το πάρω πάνω μου εγώ»…», είπε στο δικαστήριο, τονίζοντας, ωστόσο, πως ήταν βέβαιη ότι οι δυο γιοι της δεν είχαν ανάμιξη.

«Μου είπαν ότι βρέθηκαν αποτυπώματά τους πάνω στο όπλο, αλλά τους είπα «Θα ομολογήσω εγώ», παρ’ όλο που ήμουν σίγουρη ότι δεν το έχουν κάνει τα παιδιά», συνέχισε, εξηγώντας ότι είπε στους αστυνομικούς πως «την ώρα που πήγε να ξαπλώσει, εκπυρσοκρότησε το όπλο».

«Τα υπόλοιπα τα έγραψαν μόνοι τους!», συνέχισε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να αντικρούει τον ισχυρισμό της.

Δεν την πιστεύουν στο Δικαστήριο

«Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό, διότι κοιμόσασταν μαζί με τα παιδιά σας στο ίδιο δωμάτιο, όπως ισχυρίζεστε. Ξέρατε τι έχει γίνει, δεν θα πέφτατε θύμα σε αυτή την μπλόφα», τόνισε η δικαστής, με την κατηγορουμένη να απαντά ότι «Κατέρρευσε».

Αναφερόμενη στη μοιραία νύχτα, η 51χρονη περιέγραψε τα περιστατικά που έμελλε να αλλάξουν για πάντα τη ζωή της οικογένειάς της.

«Ήταν 4.20΄ όταν άκουσα έναν κρότο, που μου φάνηκε σαν εξάτμιση. Πήγαμε στο δωμάτιο. Ήταν φρικτό αυτό που είδαμε…», είπε, με τη φωνή της να λυγίζει. «Εκείνη την ώρα τα έχασα δεν περίμενα να δω αυτό το πράγμα , να δω τον άνδρα μου νεκρό με τα μυαλά του στον αέρα. Δεν τον πλησίασα, φοβήθηκα, φώναξα: «Δημήτρη, Δημήτρη» και μετά το παιδί φώναζε για βοήθεια».

Η 51χρονη τόνισε ότι ο σύζυγός της συνήθιζε να έχει το όπλο ανάμεσα στα μαξιλάρια και εξήγησε ότι τρεις μήνες πριν την δολοφονία του άγνωστος είχε εισβάλει στο σπίτι και τους είχε ληστέψει. Σύμφωνα με την ίδια, την νύχτα της 22ης Ιουνίου 2012, η μπαλκονόπορτα του δωματίου ήταν ανοιχτή, ισχυρισμό που είχαν υιοθετήσει στις καταθέσεις τους και οι γιοι του θύματος, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας τους. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Ιουλίου.

Από την πλευρά της, στενή φίλη της κατηγορουμένης, που κλήθηκε ως μάρτυρας, την χαρακτήρισε ως μια γυναίκα «δοσμένη στην οικογένειά της».

«Λάτρευε τον άντρα της και τα παιδιά της», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως αυτή την αφοσίωσή της στην οικογένειά τους ήταν  που αγαπούσε σε εκείνη και ο αδικοχαμένος σύζυγός της.

Όπως περιέγραψε στο δικαστήριο η μάρτυρας, η κατηγορουμένη δεν του έφερνε ποτέ αντίρρηση, ακόμα και αν μέσα της δεν συμφωνούσε σε όλα μαζί του. Η ίδια εξήγησε πως γνώριζε ότι η 51χρονη δεν ήθελε να κυκλοφορεί το όπλο του συζύγου της μέσα στο σπίτι.

Στη μοιραία βραδιά αναφέρθηκε και δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης, κάνοντας λόγο στην κατάθεσή του για «επαγγελματικό χτύπημα».

«Αυτό ήταν ένα δύσκολο όπλο, όποιος το έκανε έπρεπε να ξέρει το χειρισμό. Πήρε το όπλο, όπλισε γρήγορα και εκτέλεσε», ανέφερε και χαρακτήρισε το θύμα ως «έναν καλό άνθρωπο, αλλά υπερπροστατευτικό με τα παιδιά του». Ο μάρτυρας διευκρίνισε τι εννοεί, λέγοντας πως ο ίδιος διαφωνούσε με το γεγονός ότι ο 44χρονος έδινε το όπλο στους γιους του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This