«Έσπασαν» τα ισόβια του 29χρονου που δολοφόνησε τον παρκαδόρο

Must Read

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον 29χρονο που κατηγορούνταν για το έγκλημα- σοκ, με θύμα 40χρονο παρκαδόρο, σε νυχτερινό κέντρο των Σερρών, τον Ιούλιο του 2014, ανατρέποντας την καταδίκη σε ισόβια, που του είχε επιβάλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο!

Η έδρα του Εφετείου αποφάσισε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια για τον νεαρό άνδρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος χτύπησε στο κεφάλι το 40χρονο θύμα, το οποίο υπέκυψε μετά από 12 ημέρες νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο κατηγορούμενος υποστήριζε από την πρώτη στιγμή πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και ότι όλα συνέβησαν πάνω στον καυγά που ξέσπασε ανάμεσά τους.

Ο άγριος τσακωμός -που φέρεται να έγινε για τα «μάτια» μιας γυναίκας- συνέβη στο πάρκινγκ του καταστήματος, στο οποίο κατευθύνθηκε ο κατηγορούμενος τη μοιραία νύχτα, έχοντας δανειστεί προηγουμένως τη μηχανή ενός φίλου του. Όπως υποστήριξε στην απολογία του, μόλις πάρκαρε τη μηχανή, το θύμα τον πλησίασε και του μίλησε άσχημα, ζητώντας του να τη μετακινήσει. Όπως ισχυρίζεται, όταν αρνήθηκε, το θύμα άρχισε να τον χτυπάει και τότε εκείνος του έριξε μία γροθιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος.

Πάντως, οι συγγενείς του αδικοχαμένου 40χρονου υποστήριζαν πως ο κατηγορούμενος πήγε στο νυχτερινό κέντρο με μόνη πρόθεση να σκοτώσει τον άτυχο άνδρα, με τον οποίο είχαν προηγούμενα, εκδοχή που είχαν ενστερνιστεί οι δικαστές του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, επιβάλλοντάς του την ανώτατη ποινή. Ωστόσο, το Εφετείο έκρινε επιεικέστερα τον κατηγορούμενο, που νιώθει δικαιωμένος, σύμφωνα με τον συνήγορό του Απόστολο Λύτρα.

« Ήταν πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση, διότι η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι υπήρχε τραύμα από θλον όργανο. Πλην όμως, όπως κατέθεσαν πολλοί ιατροδικαστές αλλά και οι γιατροί που επελήφθησαν, το τραύμα  που υπήρχε στο κρανίο του θύματος ήταν ιατρόγενες, μετά από επέμβαση στο κρανίο και δεν είχε προκληθεί από τον κατηγορούμενο!», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This