Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Στο εδώλιο (στις 24 Ιανουαρίου) η Δούρου και οι άλλοι 20 για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την τραγική 15η Νοεμβρίου που έχασαν τη ζωή τους 24 συμπολίτες μας στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας .

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε οτι η δίκη θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου 2020. Η δίκη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συγγενών οχτώ εκ των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας, «προσδιορίστηκε να εκδικαστεί, μετά την μετατροπή των αδικημάτων σε πλημμελήματα με τον νέο Ποινικό Κώδικα».

Επίσης, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι «θα παραστεί προς υποστήριξη των κατηγοριών, στις οποίες επιτρέπεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα παράσταση πολιτικής αγωγής».

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Συνολικά για την υπόθεση, παραπέμπονται 21 άτομα με απευθείας κλήση στο ακροατήριο. Μεταξύ των προσώπων που διώκονται είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων κ.ά.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησαν οι απολογίες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Η δίωξη που έχει ασκηθεί αφορά κατά περίπτωση στα εξής αδικήματα: πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία δια παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματική βλάβη δια παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση δια παραλείψεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ