Η Τουλουπάκη ζητάει τη δίωξη Λοβέρδου για δωροληψία πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση

Must Read

Ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ασκεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση Novartis.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, διαβίβασε σχετική παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης. Το αδίκημα που αποδίδεται στον πρώην υπουργό είναι αυτό της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση.

Δείτε επίσης: Ο Δ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε την εξαίρεση βουλευτών της ΝΔ από την Προανακριτική

Προηγήθηκε το αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς προς τη Βουλή για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να προχωρήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος του, στο οποίο, σημειωτέον, είχε συναινέσει εξ αρχής ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ.

Το αίτημα, τότε, συνοδευόταν από ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούσαν το υλικό που είχαν συλλέξει. Εντός του υλικού υπήρχαν και καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, που υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του Λοβέρδου μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τέσσερα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Πριν από λίγες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Μετά την άσκηση της δίωξης και εφόσον, η υπόθεση ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, όπως ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο πρώην υπουργός θα κληθεί από αυτόν σε απολογία.

Τι υποστηρίζει ο Λοβέρδος

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αρνείται όσα του καταλογίζονται και κάνει λόγο για σκευωρία, υπενθυμίζοντας ότι «ήταν εκείνος ο υπουργός που ανέκτησε από τη διαφθορά και τη σπατάλη στο χώρο του φαρμάκου δυο δισ. ευρώ ετησίως» και ότι «βάσει των δικών του μέτρων, οι υπουργοί Σαλμάς και Γεωργιάδης εξοικονόμησαν άλλα 1,3 δισ. ευρώ ετησίως από τη σπατάλη αυτή».

Χαρακτηριστική είναι η πρώτη του δήλωση στο άκουσμα της εισαγγελικής παραγγελίας: «Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει».

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, δηλώνει κατηγορηματικά: «Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η υπόθεση Novartis θα διδάσκεται στη συνταγματική και πολιτική ιστορία ως σκευωρία ενός παραδικαστικού κυκλώματος».

«Απεκρύβησαν έγγραφα» λέει σε άλλο σημείο, υποστηρίζοντας ότι οι διαχειριστές της δικογραφίας δεν αξιολόγησαν:

«1.Την κατάθεση Μανία, πως όσο ήμουν υπουργός ούτε που με είχε δει ή ακούσει.

2.Την κατάθεση Βουλκίδη, πως έδινε μίζες στον δεύτερο κουκουλοφόρο ψευδομάρτυρα, για να του δίνει διαφημιστική δουλειά της Novartis, άρα ο δεύτερος αυτός κουκουλοφόρος που χρησιμοποιείται εναντίον μου έπρεπε να ξεσκεπαστεί κι αυτό δεν έγινε στο πλαίσιο της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας των επίορκων εισαγγελέων. Αυτή η κατάθεση υπάρχει στο φάκελο, αλλά δεν αξιολογήθηκε, δεν έγινε περαιτέρω έρευνα επ’ αυτής.

4. Τη δήλωση Ράνου πως δεν αναφερόταν στη Novartis όταν μιλούσε για μένα.

5.Καταθέσεις Μανιαδάκη στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, όταν ήταν ακόμη κουκουλοφόρος, πως επί υπουργίας Ξενογιαννακοπούλου, Λοβέρδου και Κίττα, ουδεμία σχέση, τυπική ή άτυπη,  είχε με τους υπουργούς και τα φάρμακα. Αυτός, ο ξένος σε μένα άνθρωπος, υποτίθεται πως με «δωροδοκούσε». Αυτά τα έγγραφα οι μηνυθέντες εισαγγελείς όχι μόνο δεν τα αξιολόγησαν, αλλά και τα απέκρυψαν. Δεν τα έχουν στην ψευδοδικογραφία».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This