Κυριακή 20/6/2021

Mε δάνειο και συναυλίες πλήρωσαν εγγυήσεις €60.000 τα μέλη του Ρουβίκωνα

Σε καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους είχε επιβληθεί εγγύηση 30.000 ευρώ για τον βανδαλισμό της Βουλής

Εκτός φύλακης βρίσκονται τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα που κατηρογούνται για την επίθεση με μπουκάλια και μπογιές στη Βουλή στις 21 Μαΐου, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις 60.000 ευρώ που τους είχε οριστεί – αθροιστικά – ως εγγύηση προκειμένου να μην προφυλακιστούν.

Μέσω οικονομικής ενίσχυσης αλληλεγγύης και συναυλιών μαζεύτηκε το ποσό των 30.000 ευρώ της εγγύησης που είχε επιβληθεί σε πρωταγωνιστικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, το οποίο είχε ταυτοποιηθεί από βιντεοληπτικό υλικό για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή, στις 21 Μαΐου 2019.

Για το δεύτερο μέλος του Ρουβίκωνα, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι η εγγύηση των 30.000 ευρώ δόθηκε με την εκταμίευση δανείου που έλαβε μετά την υποθήκευση περιουσιακού του στοιχείου.

Ανάρτηση στο προφίλ

Ωστόσο, το πρωταγωνιστικό μέλος του Ρουβίκωνα, με ανάρτηση σε προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αναφέρει πως οι εγγυήσεις ύψους 60.000 ευρώ, που είχε ορίσει η ανακρίτρια και για τον ίδιο και το σύντροφό του, μαζεύτηκαν μέσω οικονομικών ενισχύσεων αλληλέγγυων και συναυλιών που οργανώθηκαν.

Να προσθέσουμε ότι στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συναυλία οικονομικής ενίσχυσης στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα στην Πάτρα και στις 22 Ιουνίου στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η χρηματική εγγύηση στο μέλος του Ρουβίκωνα που είχε συλληφθεί μετά την επίθεση είχε οριστεί τέλη Μαΐου και στις 6 Ιουνίου στο πρωταγωνιστικό μέλος του Ρουβίκωνα, με καταληκτική ημερομηνία καταβολής το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου, ειδάλλως θα προφυλακίζονταν.

Το πρωταγωνιστικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας στην ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κακούργημα, εξήντα χιλιάρικα εγγυήσεις, παρών στο τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, επειδή έπεσαν μπογιές για όποιον δεν κατάλαβε. Προφανώς τους έκατσε στραβά ο εξευτελισμός των μέτρων ασφαλείας στο καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο της χώρας».

Φυλάκιση και στο παρελθόν με έξι κακουργήματα

Σχολιάζει, επίσης, πως κατηγορείται μετά από «αναγνώριση» από αστυνομικό της Κρατικής Ασφάλειας, σε ένα βίντεο «όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν». Παράλληλα, αναφέρει ότι «το να μην πλήρωνα και να έμπαινα φυλακή για κάποιο διάστημα δεν θα μου ήταν μεγάλο θέμα. Εχω πάει φυλακή (σε Κορυδαλλό Α’ και Ε’ πτέρυγα και στην πειθαρχική φυλακή στο Σταυράκι Ιωαννίνων). Και μάλιστα φυλακή με 6 κακουργήματα και τον 187Α και έχοντας αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη κάποιων όπλων που βρέθηκαν τότε. Αλλά εγώ τυγχάνει να ανήκω σε μια αναρχική συλλογικότητα, η οποία έχει αποφασίσει πως κανένα μέλος της δεν θα πάει φυλακή όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε να συμμορφωθώ με την απόφαση της ομάδας μου χωρίς να πάρω ατομικές πρωτοβουλίες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ