Είκοσι χρόνια κάθειρξη στον πατέρα-δολοφόνο της 6χρονης Στέλλας

Σκότωσε την 6χρονη κόρη του και πέταξε το πτώμα της στα σκουπίδια

Must Read

«Έσπασαν τα ισόβια» στην υπόθεση δολοφονίας της μικρής Στέλλας, με τον 61χρονο πατέρα της να καταδικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Εφετειο σε 20 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη. Ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος τον Απρίλιο του 2017 σκότωσε την 6χρόνη κόρη του Στέλλα και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμάτων στην Αγία Βαρβάρα, καταδικάστηκε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού όπως και πρωτοδίκως.

Όμως, αυτή τη φορά το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ομόφωνα, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και «έσπασε» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε πρωτοδίκως. Σημειώνεται, ότι συνήγορος πολιτικής αγωγής, Σπύρος Δημητρίου ζήτησε την απόδοση των προσωπικών αντικειμένων της Στέλλας στη μητέρα της ωστόσο καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο τα είχε δώσει στον πατέρα κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί. Ο κατηγορούμενος ωστόσο από το εδώλιο δήλωσε «θα τα δώσω εγώ».

«Δεν το ήθελα, έγινε αθελά μου, αγαπούσα την Στέλλα» έλεγε συνεχώς ο 61χρόνος συνταξιούχος αστυνομικός κατά τη διάρκεια της απολογίας του, επικαλούμενος ψυχιατρικά προβλήματα.

«Έφυγα από νοσοκομείο, πήγα τα παιδιά στη κουμπάρα μου και μετά πήγα και ήπια ένα ποτηρι κρασί με ένα φίλο μου σε μία ταβέρνα. Στη συνέχεια, πήγα πήρα τα παιδιά και γυρίσαμε σπίτι με το αυτοκίνητο. Έφτιαξα γάλα να πιούνε και είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Μου είπε να κάνεις την μικρή, μπάνιο. Ο  Μάριος νύσταζε και πήγε για ύπνο. Της ειπα να κάνουμε μπάνιο και είπε «δεν θελω», άρχισε να κλαίει «θέλω τη μαμά μου».Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο Μάριος και άθελα μου έγινε ό, τι έγινε. Δεν το καταλαβα εκεινη τη στιγμή» περιγράψε για το μοιραίο βράδυ.

Σχετικά με τις ενέργειες του μετά το έγκλημα, όταν σκηνοθέτησε ληστεία στο σπίτι, υποστήριξε ότι «ήμουν θολωμένος γί αυτό είπα ό, τι είπα».

Πρόεδρος: Που αποδίδεται το περιστατικό;
Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε άθελα μου, εγώ το παιδί το αγαπούσα και το έτρεχα στους γιατρούς. Θέλω συγχώρηση από το Θεό και ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά μου
Πρόεδρος: Γί αυτό να απολογηθείτε οταν είστε ενώπιον του Θεού!
Κατηγορούμενος: Ό,τι έγινε, εγινε αθελά μου, εγώ το αγαπούσα.
Συγγενής (κλαίγοντας): Γι αυτό το πήγες στα σκουπίδια!!

Η εισαγγελέας της έδρας κατα την αγόρευσης της ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως, ενώ απέδωσε το έγκλημα «στην πίεση που είχε δεχθεί ο 61χρόνος από το γεγονός ότι η μικρή είχε πρόβλημα υγείας. Μπορεί να κουράστηκε και ο ίδιος από το γεγονός και να προέβει στη πράξη να πιάσει το παιδί από το λαιμό και να της κλείσει τη μύτη και στη συνέχεια να το μετανιώσει. Η μικρή αντέδρασε και συνέβη ό, τι συνέβη από την πίεση που άσκησε ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος και την απουσία της συζύγου του».

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι δεν υπήρξε διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών και της συνείδησης του 61χρόνου κατά την τέλεση της πράξης, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες του μετά δείχνουν μεθοδοτικότητα, οργανωμένη σκέψη και πλήρη πνευματική διαύγεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This