Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Εργαζόμενος θα πάρει αποζημίωση 41.556 ευρώ γιατί τον υποχρέωσαν να υπογράψει εικονική απόλυση

41.556 ευρώ θα πάρει ως αποζημίωση εργαζόμενος που απολύθηκε πριν από περίπου οκτώ χρόνια, όταν αρνήθηκε να υπογράψει εικονική απόλυση.

Με απόφαση τους οι αρεοπαγίτες του Β2 Εργατικού Τμήματος, επικύρωσαν απόφαση του Εφετείου που είχε δικαιώσει τον εργαζόμενο κρίνοντας πως η απόλυση του ήταν άκυρη καθώς έγινε για εκδικητικούς λόγους αφού αρνήθηκε να αποδεχθεί την αξίωση της επιχείρησης για εικονική απόλυσή χωρίς την καταβολή αποζημίωσης και τη συνέχιση της εργασίας του χωρίς ασφάλιση.

Ο εργαζόμενος υπέγραψε σύμβαση ορισμένου χρόνου τον Απρίλιο του 2008 στο αναψυκτήριο-εστιατόριο και έγινε αορίστου πλήρους απασχόλησης και πενθήμερης εργασίας, μετά από 14 μήνες.

Εικονική σύμβαση εργασίας 16 ημερών

Τέσσερις μήνες αργότερα υπό την απειλή απόλυσης, όπως λέει, υποχρεώθηκε να υπογράψει νέα σύμβαση εκ περιτροπής εργασίας 16 ήμερων τον μήνα, ενώ στην πραγματικότητα εργαζόταν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 απολύθηκε χωρίς την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης και όταν αρνήθηκε να υπογράψει την καταγγελία της σύμβασης, γιατί είχε ανακριβή στοιχεία, η επιχείρηση αναγνώρισε την ακυρότητα της καταγγελίας και κατήγγειλε εκ νέου, εγγράφως αυτή τη φορά, την σύμβαση, καταβάλλοντας αποζημίωση 2.216 ευρώ.

Ο εργαζόμενος προσέφυγε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διεκδικώντας όλες τις εργασιακές του αξιώσεις, καταγγέλλοντας παράλληλα την απαίτηση της τέως εργοδότριας εταιρείας.

Εν τέλει, δικαιώθηκε και ο εργοδότης καλείται πλέον να του καταβάλλει αποζημίωση αλλά και επιδόματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ