Σάββατο 12/6/2021

Εμμένει στη γραμμή της… αναξιοπιστίας ο Ιωάννης Αγγελής

Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε στην Προανακριτική ο Ιωάννης Αγγελής, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι πρόκειται για έναν αναξιόπιστο μάρτυρα, «καίγοντας» έτσι τη Ν.Δ. αλλά και το ΚΙΝ.ΑΛ., που στηρίχθηκαν στα λεγόμενά του για να συγκροτήσουν την επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η χθεσινή κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έβριθε αερολογιών και αντιφάσεων, με χαρακτηριστικότερη εκείνη για τους Αμερικανούς του FBI. Αν και αρχικώς ισχυρίστηκε ότι υπάρχει έγγραφο από τις ΗΠΑ που αναφέρει πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, στη συνέχεια ομολόγησε ότι στη συνάντηση της Βιένης πράγματι οι Αμερικανοί έδωσαν στους Ελληνες εισαγγελείς λογαριασμό Ελληνα πολιτικού και, μάλιστα, μίλησε και για δεύτερο τραπεζικό λογαριασμό του πολιτικού προσώπου στην Ελβετία που τροφοδοτούσε εκείνον που διατηρούσε στις ΗΠΑ.

Οπως κατέθεσε ο κ. Αγγελής, ο λογαριασμός αυτός αφορά το ενοίκιο του σπιτιού του γιου του πολιτικού, όπου κατατίθενται τα χρήματα κάθε μήνα.

Δείτε επίσης: Mετανάστης είχε κρύψει ναρκωτικά στο… αστυνομικό του γιλέκο

«Δεν ξέρουμε πόσα χρήματα έρχονται κάθε μήνα από τον λογαριασμό στην Ελβετία, ξέρουμε όμως πως ο λογαριασμός στην Αμερική έχει 30.000 ευρώ ή δολάρια» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως, αν και ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε το πρόσωπο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην αναφορά του που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή κατέθεσε πως ο λογαριασμός ανήκει στο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Μάλιστα, ο ίδιος ομολόγησε, χωρίς επιστροφές, ότι απείλησε τους τρεις εισαγγελείς που είχαν συναντηθεί με τους Αμερικανούς πράκτορες στη Βιένη «πως αν τολμήσουν να ασκήσουν δίωξη κατά πολιτικών προσώπων, θα φροντίσω να σας ασκηθεί δίωξη και να τιμωρηθείτε αυστηρά». Φρόντισε, δε, να βγάλει λάδι τα πολιτικά πρόσωπα, χαρακτηρίζοντας αδιανόητες τις ποινικές διώξεις, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία.

Την ίδια ώρα, μέσα σε αυτό το διαρκές μπρος πίσω και «είπα ξείπα», ο Ιωάννης Αγγελής εμφανίστηκε με δυο γραμμές και αναφορικά με την εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αρχικώς ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «ανησυχεί διότι ξέρει τι έχει κάνει». Λίγο αργότερα όμως, ερωτηθείς εάν έχει διαβάσει το κατηγορητήριο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, απάντησε:

«Οχι, δεν έχω ιδέα για τι κατηγορείται».

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν, πάντως, ότι με την κατάθεση Αγγελή «το αφήγημα της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis δέχτηκε καίριο πλήγμα», επικαλούμενες τις αποκαλύψεις του ίδιου για τον τροφοδότη λογαριασμό στην Ελβετία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ