Νέα αναβολή στην πολύκροτη δίκη για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα

Must Read

Το ερχόμενο φθινόπωρο θα καθίσουν, τελικά, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας οι δύο Ρουμάνοι, κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια.

Η έδρα έδωσε στις 10/12 την τρίτη, κατά σειρά, αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και όρισε νέα δικάσιμο την 23η Σεπτεμβρίου του 2020, ύστερα από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης των δύο αλλοδαπών, ηλικίας σήμερα 30 και 33 ετών, που προέβαλε κώλυμα.

ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ
Μένης Κουμανταρέας

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους τους Ρουμάνους που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δολοφόνησαν το άτυχο θύμα επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα.

Οι δικαστές, μάλιστα, δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους, που επιχείρησαν στις απολογίες τους να επιρρίψουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για το άγριο έγκλημα.

ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ kosmin gaitan
Kosmin Gaitan

Ο μεν 30χρονος είχε ανακαλέσει τους προανακριτικούς ισχυρισμούς του περί ερωτικών επαφών με τον συγγραφέα, υποστηρίζοντας ότι διατηρούσαν φιλική σχέση, ενώ, αναφερόμενος στη μοιραία βραδιά, άφησε αιχμές για το ρόλο του συγκατηγορουμένου του, υποστηρίζοντας ότι είχε μείνει μόνος με τον συγγραφέα στο διαμέρισμά του, επί 20 λεπτά.

Ο 33χρονος, ωστόσο, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς αυτούς, υποστηρίζοντας πως ο συγκατηγορούμενός του δολοφόνησε τον συγγραφέα.

ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ stefanos krystyan
Stefanos Krystyan

«Ακουσα ήχους χτυπημάτων και, όταν ανέβηκα, είδα τον συγγραφέα πεσμένο στο έδαφος. Ο συγκατηγορούμενός μου είχε ανέβει πάνω του και με το ένα χέρι τον κρατούσε από τον λαιμό, ενώ με το άλλο τον γρονθοκοπούσε» είχε πει, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This