Παρασκευή 18/6/2021

Yπόθεση Novartis: Η δικογραφία παραμένει στα χέρια της Τουλουπάκη

Στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και τις αντίστοιχες ανακρίτριες (αρμόδιες για θέματα διαφθοράς) θα παραμείνει η δικογραφία της υπόθεσης Novartis.

Η απόφαση να μην ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λήφθηκε από την Ολομέλεια Εφετών με μεγάλη πλειοψηφία αλλά και οριακή απαρτία.

Συγκεκριμένα, 69 μέλη της Ολομέλειας τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι η απόφαση θα πρέπει να συνεχίσει να ερευνάται ως έχει από την Εισαγγελία Διαφθοράς και από ανακρίτριες Διαφθοράς, 40 υπέρ της άποψης πως πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή και τρία μέλη ψήφισαν λευκό.

Δείτε επίσης: Έγγραφο του FBI στην προανακριτική – Τι λέει για Τουλουπάκη και πολιτικά πρόσωπα

Η απόφαση της Ολομέλειας λήφθηκε με οριακή απαρτία, καθώς συνολικά τα μέλη της ξεπερνούν τα 300. Συνολικά στη συνεδρίαση συμμετείχαν 112 μέλη από τα συνολικά 307.

Το σκεπτικό της πλειοψηφίας της Ολομέλειας βασίστηκε στο ότι η υπόθεση εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών.Ήδη πέντε δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες διαφθοράς να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο τους.

Όσο για το ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες τους κατηγορούμενους, η Ολομέλεια συνυπολόγισε το γεγονός πως λείπουν στοιχεία, τα οποία αναμένουν από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σχετικά με την Εισαγγελία Διαφθοράς, η πλειοψηφία της Ολομέλειας Εφετών έκρινε πως από την τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία στις 14-6-2019 δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ και οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν ικανότητες στο έργο τους.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία «μέτρησε» το γεγονός ότι ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ