14-8-2020

Σε δίκη παραπέμπει ο εισαγγελέας το ζεύγος Παπαντωνίου

Σε δίκη για «ξέπλυμα» παραπέμπει τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Το αδίκημα για το οποίο ο εισαγγελικός λειτουργός ζητάει να καθίσουν στο σκαμνί το ζεύγος Παπαντωνίου, αφορά τη «μίζα» ύψους τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικών φράγκων, για την οποίο ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ είναι προφυλακισμένος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα χρήματα φέρεται να τα πήρε ο Γιάννος από την «THALES NEDERLAND B.V.», προκειμένου να ανατεθεί στη Γαλλική εταιρεία το 2003 ο εκσυγχρονισμός των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, σύμβαση για την οποία ο πρώην υπουργός διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι ήταν επωφελής για το δημόσιο.

Πάντως, οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι τα χρήματα αυτά, αποτελούν μέρος ενός ποσού που έλαβε το οποίο ξεπερνά συνολικά τα 4,5 εκ. ελβετικά φράγκα.

Δείτε επίσης: Ξανά με χειροπέδες ο Φώτης Ντούλος για την υπόθεση εξαφάνισης της συζύγου του

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ζευγάρι διατηρούσε το παράνομο χρήμα εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντάς το από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα.

Μετά την εισαγγελική πρόταση είναι θέμα χρόνου η έκδοση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ