Τετάρτη 28/7/2021

Νέα διακοπή της δίκης για της υπόθεση πλαστογραφίας Ξυνή

Σε νέα διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας για την πολύκροτη υπόθεση πλαστογραφίας, με κατηγορούμενα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή Σοφοκλή, Αικατερίνη και Αθηνά Ξυνή, προχώρησε η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να αποφανθεί επί των αιτημάτων της υπεράσπισης, που ζητεί την αποβολή του Δημοσίου από την πολιτική αγωγή.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίασή του το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο στις 31 Ιανουαρίου 2020, οπότε θα κρίνει εάν ο ΕΦΚΑ, που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, έχει υποστεί ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, θα παραμείνει ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: «Καμπάνα» στη 19χρονη που κατήγγειλε ψευδώς ότι βιάστηκε από ομάδα Ισραηλινών

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με βάση το υπ’ αριθμόν 430/16 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού κατ’ εξακολούθηση κατά του δημοσίου οφέλους, η οποία προκάλεσε συνολική ζημία που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2010 από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ