Και πάλι όχι (με νέο σκεπτικό) από τον εισαγγελέα στην άδεια του Κουφοντίνα

Must Read

Τελικά φαίνεται ότι η προσπάθεια του Δημήτρη Κουφοντίνα να πετύχει την χορήγηση της πολυπόθητης άδειας, αναβάλλοντας την κατάθεση του αιτήματός του (και αυτό για να είναι εν ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικάς) «σκόνταψε» στην αρμόδια εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, η οποία με πρότασή της είπε «όχι» στην 7η κατά σειρά άδειά του.

Στην προηγούμενη απορριπτική της πρόταση είχε προβάλει ως αιτιολογικό  την άσκηση κακουργηματικής δίωξης για το αδίκημα της στάσης κρατουμένων.

Όμως το συγκεκριμένο αδίκημα με τον νέο ΠΚ μετατράπηκε σε πλημμέλημα γεγονός που δεν θα αποτελούσε πλέον κώλυμα στη χορήγηση άδειας στον κρατούμενο.

Το νέο «όχι» αυτή τη φορά βασίζεται στο ότι στον συγκεκριμένο κρατούμενο υπάρχει «έλλειψη ηθικής βελτίωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό της η εισαγγελέας αναφέρεται στις «ευχαριστίες» του «Λουκά» της 17Ν,  σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι.

Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι:  «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ, ενώ ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες».

Η απόφαση αναμένεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This