Έξι χρόνια χωρίς αναστολή σε Κρητικό που διατηρούσε ένα ελεεινό και τρισάθλιο παράνομο εκτροφείο ζώων στα Χανιά

Must Read

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για σεσημασμένο παράνομο «εκτροφέα» ζώων στα Χανιά, καθώς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι χρόνων χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το zoosos.gr, η δράση του συγκεκριμένου άνδρα ήταν όχι μόνο γνωστή από καιρό, αλλά και «πλούσια», περιλαμβάνοντας παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγή ζώων, τα οποία –με προτίμηση στα καθαρόαιμα λαμπραντόρ και τα λυκόσκυλα– συνήθως έκλεβε και πωλούσε με αδήλωτα microtsip και εικονικούς εμβολιασμούς.

ΑΘΛΙΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΖΩΩΝ ΚΡΗΤΗ

Παράλληλα, πολλές φορές εξαπατούσε τους αγοραστές και πουλώντας ημίαιμα ζώα ως καθαρόαιμα, ενώ δεν δίσταζε ακόμη και να κλέβει ζώα που ήδη είχε πουλήσει, για να τα μεταπουλήσει!

Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, ο χώρος που χρησιμοποιούσε ως «εκτροφείο», πέρα από το ίδιο το σπίτι του, ήταν και ένα χωράφι, το οποίο είχε… καταπατήσει.

ΑΘΛΙΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΖΩΩΝ ΚΡΗΤΗ

Εκεί, τα άμοιρα ζώα διαβιούσαν στις πλέον άθλιες συνθήκες, μέσα στις ακαθαρσίες και με παροχή νερού από ελάχιστη έως ανύπαρκτη, δεμένα σε δέντρα με πολύ χοντρές αλυσίδες και λουκέτα στο λαιμό τους, αναγκάζονταν πολλές φορές να ανοίγουν λαγούμια για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες. Όλα τους, δε, ήταν γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια, ενώ πολλά από αυτά πάσχουν από καλαζάρ. Αναμενόμενα, αρκετά από αυτά, πέθαιναν λίγο καιρό αφότου τα πουλούσε.

ΑΘΛΙΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΖΩΩΝ ΚΡΗΤΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εγκληματίας, κατάφερνε για καιρό να διαφεύγει της σύλληψης, καθώς χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα και πολλά διαφορετικά καρτοκινητά, ενώ, ακόμη και σε περιπτώσεις εφόδων της αστυνομίας στο σπίτι του, με κάποιο «μαγικό» τρόπο κατάφερνε να… εξαφανίσει τα ζώα, ώστε να μην βρίσκουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του!

ΑΘΛΙΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΖΩΩΝ ΚΡΗΤΗ

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων με το δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο για όλες τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This