Παρασκευή 18/6/2021

Σε δίκη για πορνογραφία ανηλίκων παραπέμπονται τέσσερις ενήλικοι Έλληνες

Κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου είναι τέσσερις άνδρες μετά από δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Προς το παρόν έχει συλληφθεί ένας 36χρονος, ενώ οι άλλοι τρεις που κατηγορούνται είναι ηλικίας 18, 21 και 53 ετών. Όλοι είναι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τους συγκεκριμένους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι έμπαιναν σε διάφορους ιστότοπους και διαμοιράζονταν πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 53χρονος κατηγορούμενος συνομιλούσε διαδικτυακά με 14χρονο, το 2017, ενώ είχαν ανταλλάξει και γυμνές φωτογραφίες, καθώς και μηνύματα ερωτικού περιεχομένου.

Από την αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων, ενώ εντοπίστηκε και ο τόπος κατοικίας τους. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πριν από λίγες ημέρες, στις οικίες των κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης (SD), καθώς 3 κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων (SIM).

Ταυτόχρονα, από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, στις τρεις περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των ισάριθμων κατηγορούμενων σε παράνομη δραστηριότητα, ενώ στην τέταρτη περίπτωση, του 36χρονου, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη. Όσον αφορά τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ